Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. július 31. 19:44 | Szerző/forrás: keol.hu

Boronkay Péter két EB arannyal zárta az európai terepfesztivált

Boronkay Péter két EB arannyal zárta az európai terepfesztivált
A hétvégén rendezték meg Marosvásárhelyen (RO) a Transylvania European Cross Festivalt, melynek keretében a Mercedes-Benz gyár KMSE sportolója terepduatlon és tereptriatlon szakágban is Európa Bajnok lett.

- A úszás során nagyon menni kellett, mert nem vagyok egy jó terepkerékpáros, és tartottam attól, hogy a román vagy osztrák ellenfelem utolér a kerékpár során. Az úszáson hozott előnyömet a kerékpár végén ledolgozták ugyan, de a futáson tovább tudtam növelni a köztünk lévő távolságot, így magabiztosan sikerült megnyernem pályafutásom 8. Európa Bajnoki címét. Köszönöm a Román Triatlon Szövetség elnökének meghívását, valamint a támogatóimnak, hogy idáig eljuthattam.

Mérhetetlen öröm számomra, hogy 10. éve ott tudok lenni a világ élvonalában és képviselhetem Magyarországot, valamint Kecskemétet. Köszönöm edzőimnek a munkáját! Szeptember közepén Hollandiában rendezik az idei sprint távú Világbajnoki döntőt, bízom benne, hogy a jelenlegi világranglista 10. helyem elég lesz a kijutáshoz. A következő 6 hét ugyan kemény lesz a felkészülést tekintve, de nagyon motivált vagyok, hogy egy újabb világeseményen képviselhessem hazámat- nyilatkozta a kecskeméti paralimpikon.

Kövessen minket a Facebookon is!