Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. augusztus 1. 19:56 | Szerző/forrás: keol.hu

Megkezdődött Kecskeméten a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntője

Megkezdődött Kecskeméten a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntője
Ünnepélyes külsőségek között rendezték meg hétfőn este a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntőjének megnyitóját Kecskemét főterén.

A Gyermekotthonok Grassroots Labdarugó Európa Kupa Döntőjét - mint korábban megírtuk - a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen szervezi meg a kecskeméti székhellyel rendelkező Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány.

A megnyitó ünnepségen jelen volt többek között dr. Salacz László, Kecskemét országgyűlési képviselője, dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, 70-szeres válogatott labdarúgó, európai ezüstcipős, játékos és edző, többszörös magyar bajnok és kupagyőztes, Radics Kálmán, az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány elnöke, Kecskemét Megyei Jogú Város Roma Települési Nemzetiségi Önkormányzata elnöke, Lévai Jánosné, és Sipos László kecskeméti önkormányzati képviselők, valamint Petrika Ibolya, az MLSZ Grassroots koordinátora, szociális programvezetője.

Az egy héten át tartó kupa nem csupán egy nemzetközi verseny, de ünnep is az idén 13 országból érkező (és a házigazda magyar), állami gondoskodásban élő gyermekeknek és nevelő tanáraiknak. Kecskemét állandó rendezője ennek a Nemzetközi gyermek találkozónak.

A hétfőn rendezett megnyitón volt lézer show, tűzijáték, a parádés műsorban pedig meglepetés vendégek. A műsorban felléptek a Neoton sztárjai, Csepregi Éva és Végvári Ádám, Varga Tamás, Keskeny Márk, Balogh Brigitta, továbbá Laczkó Zsolt válogatott játékos. Beszédet mondtak Dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa Döntőjét pedig Nyilasi Tibor nyitotta meg. A műsort Csisztu Zsuzsa és Lévai Ferenc vezették.

A hét további napjain a mérkőzések mellett élményfürdő, és városnézés is szerepel a programban. Augusztus 4-én, pénteken pedig eredményhirdetéssel és záróünnepséggel búcsúzik Kecskemét városa a Grassroots Európa Kupa Döntő résztvevőitől.

Kövessen minket a Facebookon is!