Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. augusztus 8. 22:04

GuSto Tapas Bár: új típusú vendéglátás a belvárosban

Képgaléria
GuSto Tapas Bár: új típusú vendéglátás a belvárosban
Kecskeméten, a Katona József Színházzal átellenben a GuSto Tapas Bárral találjuk magunkat szemben. Tulajdonosai nemrégiben nyitották meg üzletüket, hogy hazánkban még szinte ismeretlen, egyfajta újragondolt gasztronómiát honosítsanak meg a városban, fantasztikus ízekkel, egyedülálló desszertekkel, különleges italokkal, koktélokkal. (Fotók: Mátyus István)

- Az újdonságot egy spanyol eredetű szóval jelöljük: tapas, ami alatt falatokat értünk. Alapja rendszerint egy szelet pirított baguette, melyre különböző feltétek kerülnek rendkívül gazdag választékban, jellegzetes ízvilággal fűszerezve - árulja el az újítás lényegét a bár egyik üzemeltetője.

- A teljesség igénye nélkül például ilyen összetételben kínáljuk ételeinket az étlapon: mozzarella golyó, kolbász, koktél paradicsom, bazsalikomos vinaigrettel; cukkinis fetasajt kocka, koktél paradicsommal, rozmaring ággal; kéksajt, szárított vörös áfonya; füstölt lazac, kapros krémsajt, uborka; kecskesajt, Chorizo kolbász, koktél paradicsom, sárgadinnye pármai sonkába tekerve; fokhagymás-chilis kagyló csészében; fetával töltött paprika, Serrano sonka vagy Chorizo kolbász. És ez még csak a kezdet, hol vagyunk az étlap végétől?! Darabonkénti kiválasztással és komplett tálak formájában is kínálunk tapasokat, salátákat, és akkor sushi választékunkról még említést sem tettem - folytatja Dragan a bemutatást.

- Efféle ételekkel várjuk vendégeinket hétköznapokon, sushival pénteken és szombaton délután 5-től. Nem klasszikus vacsora tehát, hanem falatozás, laza esti társalgás, barátkozás egy korsó jéghideg sör, egy pohár bor vagy akár hűsítő limonádé, koktél mellett, ezek a mi vendéglátásunk lényegi elemei - teszi hozzá.

- Tovább fokozva a nyári hangulatot új italokkal és desszerttel jelentkeztünk nemrégiben: Hugo (bodza, menta, lime, pezsgő, szóda); GuSto Koktél (szeder, levendula, pezsgő); málna öntetes vanília fagyi - egészül ki a korántsem teljes felsorolás.

A fenti ízelítő alapján nem meglepő, ha ilyen vélemények jelennek meg a GuSto Tapas Bár Facebook oldalán: „Igényesen kialakított hely, kedves kiszolgálás. Esténként remek hangulat és csodálatos kilátás a teraszról. Tipp: reggel croissant + narancslé; este rákos sushi és tapas.”. Másvalaki szerint: „...Finom reggeli, kellemes limonádé, és ezeket egy nagyon kedves hölgy szolgálta fel nekünk! Jövünk még!”.

Kövessen minket a Facebookon is!