Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. augusztus 23. 22:09 | Szerző/forrás: keol.hu

Vádat emeltek egy drogkereskedő kecskeméti pár és a vevőjük ellen

Vádat emeltek egy drogkereskedő kecskeméti pár és a vevőjük ellen
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 35 éves kecskeméti férfi, 30 éves élettársa, valamint a pár egyik vevője ellen, mert az élettársak 2016 januárja és 2016. június 11. között Kecskeméten jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedtek.

A vádirat szerint a vádlottak eldöntötték, hogy drogkereskedelemből fognak rendszeres anyagi hasznot szerezni. A férfi egy ismeretlen személytől szerzett be marihuánát, amfetamint és kokaint, melyet élettársával együtt digitális mérleggel porciózta ki műanyag tasakokba.

A drogkereskedő párnak kialakult egy vevőköre, a kábítószereket a nő vitte el autóval a vevőkkel előre megbeszélt helyekre Kecskeméten. A marihuána grammját 2.000-2.500 forintért, az amfetamin grammját 3.000 forintért árulták, míg a kokain ára 12-15.000 forint/gramm volt.

A párnak rendszeres vevője volt egy 35 éves kecskeméti férfi, az ügy harmadik vádlottja, aki 2016 januárjától többször vásárolt marihuánát és amfetamint a drogkereskedő pártól. A pár 2016 januárja és 2016. június 11. között közel 20 gramm marihuánát, 4,35 gramm amfetamint és 0,77 gramm kokaint adott el. A 35 éves vevőn kívül a pár két másik kecskeméti férfinek is adott el marihuánát és kokaint.

A rendőrök azonban 2016. június 11-én tetten érték a drogkereskedő nőt és a 35 éves vevőt, valamint egy másik vevőnél is megtalálták az aznap vett kábítószert. A pár albérletében pedig több mint 100 gramm kokaint, 46 gramm marihuánát és 32 gramm amfetamint foglaltak le a csomagolásra használt mérleggel, tasakokkal és drogkereskedelemből származó készpénzzel együtt. A vizeletvizsgálat kiderítette, hogy a drogkereskedő férfi és a 35 éves vevő fogyasztottak is kábítószert.

A kábítószer kereskedő pár által megszerzett és eladott drogok hatóanyag tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A drogkereskedelemből legalább 60.000 forint bevételhez jutottak, a lakásukon talált kábítószerek eladása pedig közel 1,5 millió forinttal gazdagította volna őket.

A vádlottak közül a drogkereskedő pár előzetes letartóztatásban van, őket a főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja. Az ügy harmadik vádlottja szabadlábon védekezik, őt az ügyészség kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A két másik vevővel szemben az ügyészség elhalasztotta a vádemelést.

A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!