Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. augusztus 31. 20:41 | Szerző/forrás: keol.hu

Elsikkasztotta a milliókat, majd besétált a rendőrségre egy kecskeméti ügyvéd

Elsikkasztotta a milliókat, majd besétált a rendőrségre egy kecskeméti ügyvéd
Besétált a rendőrségre és feljelentette magát az a városi ügyvéd, aki egész egyszerűen lenyúlta, majd elnyaralta az ügyfelei lakásvásárlásra letétbe helyezett pénzét. A hoppon maradt ügyfeleknek most se lakásuk, se pénzük nincs, de a hiteleket viszont fizetniük kell. Az egyik párnak havi 90 ezer forint a semmiért - írta meg a Blikk. A keol.hu információi szerint egy kecskeméti ügyvédről vasn szó.

Közel egy hónapig hitegette az ügyvéd azt a ­fiatal párt, aki több mint 11 millió forintot helyezett el az ügyvéd letéti számláján. A pénz egy banktól felvett lakásvásárlási kölcsön volt, amelyet a bank eleve az ügyvéd letéti számlájára utalt, neki kellett volna azt továbbutalni az eladó felé.

- Hetekig húzta az időt, hol azt mondta, hogy még nem jött meg a pénz a banktól, hol pedig azt, hogy most sajnos külföldön nyaral, így egyelőre nem tudja kiutalni az eladóknak - mondta a Blikknek Alexandra, dr. A. ügyfele.Amikor Alexandra a banktól megtudta, hogy a hitelt már rég kiutalta a bank, számon kérte az ügyvédet, hol a pénze. - Ekkor azt mondta, hogy volt egy adótartozása, és a NAV véletlenül a letéti számlájáról vitte el a pénzt, ahol pont a mi pénzünk volt - mesélte a pórul járt nő.

Ám hamar tisztázódott, hogy az adóhivatal egyáltalán nem inkasszál ilyen jellegű számlákról. Amikor ezzel szembesítette az ügyvédet, az beismerte, elköltötte az ügyfele pénzét, és kézzel sebtében kreált is egy tartozást elismerő nyilatkozatot, amelyben megjelölte azt a napot, amikor megadja majd a fiatalok pénzét. Ám a megjelölt napon az ügyvéd nem vitte a pénzt, csak egy sms-üzenetet küldött, amelyben elismerte, hogy nem tud fizetni, és feljelenti saját magát a rendőrségen.

- Természetesen mi is a rendőrségre mentünk, ahol már tudtak az ügyről, szinte vártak bennünket, mert valóban feljelentette magát az ügyvédünk.

A pénzéből kiforgatott fiatalok azóta azt is megtudták, legkevesebb nyolcan estek áldozatul a kapzsi ügyvédnek, és mindösszesen 80 milliós lehet a teljes kárérték.

A szabadlábon védekező jogász a telefonját ugyan felvette, de nem kívánt nyilatkozni a Blikknek. Annyit üzent a károsultjainak, hogy a bűncselekmény elkövetését nem tagadja, és mindent megtesz azért, hogy mindenki visszakaphassa a pénzét.

Az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal folytat eljárást. A károsult pár azonban emellett egy szegedi nyomozó irodát is megbízott a követelésük mielőbbi behajtásával, miután kiderült, hogy az ügyvédnek több tízmilliós fellelhető vagyona van.

Blikk cikk megjelenését követően felhívtuk dr. Schmidt Gábort, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivőjét. Aki azt megerősítette, hogy valóban nyomozást folytatnak egy ügyvéd ellen. Kérdésünkre, hogy kecskeméti ügyvédről van-e szó, igennel felelt. További részleteket azonban nem kívánt elmondani. Ígérete szerint 1-2 napon belül közleményt adnak ki a nyomozásról.

Kövessen minket a Facebookon is!