Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 1. 22:29 | Szerző/forrás: keol.hu

Tanévnyitó a Kecskeméti Református Általános Iskolában

Tanévnyitó a Kecskeméti Református Általános Iskolában
A Kecskeméti Református Általános Iskola 24. tanévét megnyitó istentiszteleten, 2017. augusztus 31-én 89 új kisdiákot négy tanulócsoportba szervezve köszöntöttek és fogadtak igaz szeretettel a közösségbe. Pénteken reggel, azaz szeptember 1-jén pedig ténylegesen is megkezdődik a 2017/2018-as tanév.

A csütörtökön délután tartott tanévnyitó istentiszteleten Apostoli köszöntést, majd fohászt mondott és igét hirdetett Varga Nándor, az egyházközség elnöklelkésze. Ezt követően az általános iskola kórusa szolgált Jámborné Márkus Emőke vezényletével, majd három első osztályos tanuló - Némedi Virág, Faragó István és Varga Vince - verset szavaltak.

„Az Úr, a te Istened viseli gondját annak a földnek, állandóan szemmel tartja az Istened, az Úr, az év elejétől az év végéig" - ezzel a bibliai idézettel köszöntötte az ünneplő gyülekezetet dr. Szabó Ildikó igazgatónő, és tájékoztatást adott a tanévet érintő feladatokról, változásokról, valamint beszámolt a nyári iskolai programokról, táborokról, és köszöntötte a nevelőtestülethez csatlakozó új kollégákat.

Mint elhangzott, a nyár felújítások, a karbantartások időszaka volt. A második emeleti Kálvin téri szárnyon valamennyi ablak cseréje megtörtént, minden folyosót lefestettek, sok helyen történt állagmegóvó festés, mázolás, több tanterembe új bútorok kerültek.

Dr. Szabó Ildikó kölön is köszöntötte az új első osztályosokat:

"Kedves Első Osztályosok! Várva várt nap ez a Ti életetekben. Szeretettel köszöntelek benneteket abban a nagy közösségben, abban a nagy családban, ahová mától tartoztok. Talán már számoltátok ujjaitokon a napokat, mikor jön el az, amikortól ti is elmondhatjátok: Már iskolás vagyok! Kívánom nektek, hogy sok örömötök legyen iskolánkban, szeressétek meg a tanulást, legyetek büszkék arra, hogy ebben az iskolában tanulhattok, s érezzétek úgy mindennap, hogy szerettek iskolába járni."

A Kecskeméti Református Általános Iskola tantestületének élő közösségében az istentiszteleten nyolc újonnan belépő kollégát köszöntöttek. Végül az igazgatónő a beszédét a 2017/2018-as tanév hivatalos megnyitásával fejezte be.

Nyugdíjba vonulása alkalmából Horváth Blanka rajz-földrajz szakos tanárnő a tanévet megnyitó istentiszteleten dr. Szabó Ildikótól vette át az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

Az istentisztelet végén Kuti József lelkész, az igazgatótanács elnöke mondott áldást.

Kövessen minket a Facebookon is!