Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 2. 21:34

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

2017. szeptember 3.

Jövő héten első vasárnap lesz, tartós élelmiszert gyűjtünk a templomban kihelyezett kosárban a szegények megsegítésére.

A Római Katolikus Főplébánia, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Szervezete, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezete, valamint a Kecskeméti Gazdák és a Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. szervezésében és részvételével 2017. szeptember 7-én csütörtökön, Kisboldogasszony előestéjén terményáldást és szentmisét tartunk a kecskeméti Nagytemplomban. A program 17.15 perckor kezdődik.

Köszöntőt mond Mák Kornél alpolgármester, Domján Gergely NAK megyei elnök és Laczkó Róbert ZKI vezérigazgató.
A Magyarok Kenyere programban a gazdák által adományozott liszt az ünnepségen kiosztásra kerül.
A terményeket megáldják a történelmi egyházak képviselői.
Az ünnepségen közreműködik az Aurin Leánykar, Durányik László Kodály karnagy vezetésével.
A szentmise után szerény agapéra várjuk a résztvevőket a keresztelő Kápolnában.

A Keresztény Demokrata Néppárt Kecskeméti és Bács-Kiskun Megyei szervezete 2017. szeptember 8-án 17.30 órakor a Piarista Gimnázium Dísztermében jótékonysági estet és árverést tart. A bevétel az erdélyi Árkos községben épülő hagyományőrző és bemutató Tájház befejezését segíti.
A program végén záró imát mond Feczák László görögkatolikus parókus és Főtisztelendő Varga László nyugalmazott református püspökhelyettes.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-Alföldi Régiója keresztény lelkületű, józan életű, megbízható, megfelelő szakképesítéssel rendelkező munkatársakat keres az alábbi munkakörökre:
•       Intézményi takarító
•       Szociális gondozó, ápoló
•       Intézményi karbantartó
Jelentkezni fényképes önéletrajzzal lehet email-ben az alábbi címeken: [email protected][email protected].

Ella István Liszt díjas orgonaművész hangversenye lesz templomunkban szeptember 14-én, csütörtökön este 7 órakor. A belépés ingyenes, önkéntes adományokat a Piarista Templom orgonájának felújítására elfogadnak.

Dr. Finta József plébános bemutatkozó szentmiséje szeptember 10-én de. fél 11-kor lesz a Nagytemplomban.

Szeptember 17-én, vasárnap 15 órakor búcsúi szentmise lesz a Szentháromság temetőben. 

A Szentcsalád Plébánia buszos zarándoklatot szervez Padova-Avignon-Lourdes-La Salette meglátogatásával október 22-28 között. Jelentkezés és információ a Szentcsalád Plébánián, részletes program a plakátokon.

Szeretettel várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján, akik még nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket.

Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblákon a templom bejáratainál!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház