Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 4. 22:17 | Szerző/forrás: keol.hu

Dr. Zombor Gábor és dr. Salacz László is bocsánatkérést vár a Jobbiktól

Dr. Zombor Gábor és dr. Salacz László is bocsánatkérést vár a Jobbiktól
„Lehet kulturáltan is politikai kampányt folytatni, és lehet nem intelligens módon is. Szerintem a Jobbik elnökének nyugdíjasokra vonatkozó kijelentései az utóbbiba tartoznak" - mondta dr. Zombor Gábor kecskeméti országgyűlési képviselő azon a sajtótájékoztatón, amit dr. Salacz Lászlóval közösen tartott hétfőn délelőtt a kecskeméti városházán.

Megszokottá vált Kecskeméten, hogy a parlamenti ülésszakok zárásakor, illetve kezdetekor a város két országgyűlési képviselője, dr. Zombor Gábor és dr. Salacz László tájékoztatást adnak különböző aktuális kérdésekről választóiknak a média segítségével. Ez történt 2017. szeptember 4-én, hétfőn délelőtt is.

Ezúttal azonban a Jobbik elnöke, Vona Gábor közelmúltban tett nyugdíjasokat érintő kijelentései voltak a fő téma. De idézzük is fel, miket írt facebook oldalán Vona Gábor a nyugdíjasokról:„...most már rendszeres esemény, hogy hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját", valamint „húzták maguk mögött a kis bevásárló kosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig szennyvíz folyt".

- Ezeket a kijelentéseket nézve, ha nem is annyira pártpolitikai, „fideszes" szemmel, hanem úgy tekintünk rá, mint akinek van édesanyja, édesapja, nagymamája, nagypapája, dédszülei, akkor is sértőek az idősebb generáció számára - mondta dr. Zombor Gábor. Hozzátette: a politikában meghatározó szerepe van az idősebb korosztálynak. Minden pártban vannak olyan szimpatizánsok, akiket már csak a koruk miatt és azért is illik tisztelni, amit átéltek. Majd így folytatta:

- Az, hogy milyen kritikával illeti az egyik párt vezetője a másik párt szimpatizánsait, szíve-joga. Intelligencia kérdése, hogy mit enged meg magának, milyen stílusban teszi, ami szerintem minősít. Lehet kulturáltan is politikai kampányt folytatni, és lehet nem intelligens módon is. Szerintem ezek a kijelentések az utóbbiba tartoznak. Amit minden egészséges lelkületű embernek, akár politikával foglalkozik, akár nem, vissza kell utasítania. Ha pedig vannak jó érzésű jobbikosok Kecskeméten, akkor ezen el kellene gondolkodniuk, és esetleg egy „apró bocsánatot" elrebegniük az időseknek.

Dr. Salacz László utalt arra, hogy a köztársasági elnök, Áder János elnöki beszédében megemlítette a következőket: „a politikai közbeszédnek egy bizonyos minimumot kell tartania".

- Én úgy érzem és az utca emberével, nyugdíjasokkal beszélve az a meggyőződésem, hogy Vona Gábor ezt a politikai közbeszéd minimumot nem tartotta be. Megsértett mintegy 3 millió embert, majd a mai napig nem történt meg az a bocsánatkérés, amit mindenki elvárhatott volna tőle.

Dr. Salacz László leszögezte: a Fidesz-KDNP kormány, és mindkét párt a nyugdíjasok pártján áll. Ezt alátámasztva, érvei között sorolta, hogy a nyugdíjak megőrzik a reálértéküket, általában az inflációt meghaladó volt a nyugdíjemelés, valamint plusz juttatás volt 2016 végén a tízezer forintos utalvány. Továbbá megemlítette a kormányzati törekvést az energia árak „kordában tartására", az alapvető élelmiszerek forgalmi adójának csökkentését, és a nyugdíjas szövetkezetek létrehozásának törvényi lehetőségét.

Dr. Salacz László visszautalt arra, hogy Vona Gábor kijelentései közel két hónapja hangoztak el. Azóta azonban sem a pártvezetés, sem a kecskeméti helyi jobbikos politikusok részéről sem hangzott el bocsánatkérés a nyugdíjasok felé. „A Fidesz-KDNP párszövetség pedig úgy gondolja, hogy ezt feltétlenül meg kellene tegyék" - szögezte le dr. Salacz László.

hiros.hu megkérdezte erről Süli Csontos Ottót, a Jobbik városi frakcióvezetőjét, aki a következőket válaszolta a hírportálnak.

- Mi úgy gondoljuk, hogy ez nem jelenthet túl rosszat, mert azt támadja a Fidesz, aki a legerősebb. Ezek szerint mi valamit jól csinálunk, és fél a Jobbiktól a Fidesz. Mi jobbikosok azt mondjuk, hogy nem Vona Gábornak kellene bocsánatot kérnie, hanem a Fidesznek, amiért 3000 milliárd forint magánnyugdíj pénztárt emelt el a nyugdíjasoktól.

Kövessen minket a Facebookon is!