Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 4. 22:21 | Szerző/forrás: keol.hu

Sikeres kecskeméti szereplés a junior Országos Bajnokságon és Messzi István Emlékversenyen

Sikeres kecskeméti szereplés a junior Országos Bajnokságon és Messzi István Emlékversenyen
A Kecskeméti TE versenyzői három bajnoki címet szereztek a Junior Országos Bajnokságon. Árva Cintia (fotónkon) 53 kg-os súlycsoportban serdülőként indult a junior mezőnyben és 136 kg-os összetett eredménnyel lett országos bajnok. A bajnoki cím mellé két országos csúcsot - lökésben 76 kg, és összetett 136 kg - is sikerült felállítani.

Cintia a női mezőny abszolút harmadik legjobb eredményét érte el. Augusztusban az U15 korosztály bajnoki aranyát akasztották a nyakába és így biztos tagja az U15 magyar válogatottnak, akik szeptember 22-30. között részt vesznek az Európa Bajnokságon.

Nagy Noel a 69 kg -os mezőnyben kiélezett csatában tudott győzedelmeskedni, 106kg szakítással az első helyről várta a folytatást és lökésben sem talált legyőzőre 137kg-os lökéssel, így 243kg-os teljesítménnyel lett a súlycsoport bajnoka.

Kmegy Máté 85 kg-os súlycsoportban védte meg bajnoki címét, Sikeres 135 kg-os és 140kg-os szakítás után 168kg-os lökést bemutatva, nem hagyott kétséget a felől, hogy 308 kg-os eredménnyel ő lesz a bajnok. Máté a bajnoki arany mellé megszerezte a junior korcsoport legjobb versenyzője címet is.

Kiss-Tóth Virág 53 kg-os súlycsoportban bronzérmes lett, korábban ezüstérmes volt az U 17-es OB-n.

Az érmek mellett értékes helyezéseket is szereztek a kecskeméti versenyzők. Árva Lászlóbetegségből felépülve 62kg-os súlycsoportban ötödik helyen végzett. Nagy Dániel 85kg-os súlycsoportban nagy csatában szorult le a dobogóról és negyedik lett 193kg-os eredménnyel, ami egyéni csúcsot jelentett számára. Benkő Dániel a kiegyensúlyozott sűrű 69kg-os súlycsoportban a hetedik helyezést érte el egyéni legjobbját megjavítva 155kg-os teljesítménnyel.

A junior Országos Bajnokságot követte a Messzi István Emlékverseny, mely ünnepi beszéddel - dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester tartotta- koszorúzással kezdődött. Kecskemétiek közül 48kg-ban Kasza Adrienn és Hoffer Ágnes harcolt az aranyéremért, szakításban fej fej mellett 49kg-ot teljesítettek. Lökésben Hoffer Ágnes 60-ig jutott, Kasza Adrienn 62kg-os sikeres fogásával lett az aranyérmes. Dunai Johanna az 58kg-osok mezőnyében egyéni legjobbját megjavítva 126kg -os (56;70) eredménnyel lett bronzérmes.

Vaspöri Gábor 94 kg-os súlycsoportban 308kg-os eredménnyel állhatott fel a dobogó tetejére, valamint férfi mezőny harmadik legjobb versenyzője lett.

Nagyon sikeres tartom ezt a hétvégét- mondta Bálint Csaba vezetőedző - hisz kiemelkedően eredményes volt a Kecskeméti TE csapat, legtöbb aranyérmet mi nyertük a Junior OB-n. Árva Cintia, Nagy Noel és Kmegy Máté készülhet a korosztályos Európa Bajnokságra. Cintia meghívást kapott Berlinbe nemzetközi edzőtáborba, Kmegy Máté megközelítette a nemzetközi szintet, bekerült a felnőtt válogatottba. Az eredményesség mellett nagy jelentőséggel bír, hogy minden részt vevő dicsérte a szervezést, rendezést és körülményeket.

A szervezők köszönik a támogatóknak - Kecskemét Megyei Jogú Város, Mc Donald's, Family Market Kft. Félegyházi Pékség, Herczeg és Társa Kft., Mamiker Bt, Fornetti Kft, Gong Rádió, Pap-Agro Kft. Füredi Felnőttképző -, hogy segítették felkészülésüket és a rendezvény színvonalát emelték.

Kövessen minket a Facebookon is!