Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 5. 20:40 | Szerző/forrás: keol.hu

Hetényegyháza Napja - családi nap és helyi érték fesztivál

Képgaléria
Hetényegyháza Napja - családi nap és helyi érték fesztivál
Szeptember 9-én, szombaton immár hagyományosan rendezik meg Hetényegyháza Napját, amely idén a megszokott jó hangulatú események mellett pár újdonságot is kínál az érdeklődőknek. A szervező Hetényegyházi Közösségi Ház és Hetényegyháza Tanácsadó Testülete ígérete szerint a gyerekek, a felnőttek, és az idősek is megtalálják majd a kedvükre való programokat ezen az ingyenes családi napon.

A 9. hónap 9. napján természetesen csak 9 órakor kezdődhet a nap - ezúttal a Kalmár-tanyán a Helikon utcában, ahol falusi vigasságokkal a régi korok fergeteges hangulatát idézik meg a programok.

Lesz fakörhinta, fajátékok, íjászat bemutató és kóstoló, valamint Hetényegyházán először egy igazán látványos és egyedi kaland: traktoros ügyességi verseny. Ezek mellett 9:30 órakor óriás báb előadással érkezik a Bab Társulat, majd 10:30-tól magával ragadó interaktív koncerttel vár minket a kecskeméti gyökerű Mintapinty zenekar.

Délután 14 órakor a sokak által közkedvelt Hetényegyházi Lovas Felvonulással folytatódik a nap, a település lovasai a Hetényi Közösségi Háztól indulva fogataikkal és lóháton járják be a települést. Miközben már megnyitja kapuját a vásári forgatag a Közösségi Háznál - termék- és terménybemutatók, játékok, különböző szórakoztató programok melegítik be a közönséget. Kíváncsiskodó közönségét várja majd a Bábakukucs kandika színház, lesz kutyás bemutató, kutyás játszóház, és igazán emlékezetes ünnepi műsor, hiszen jön a Hegedűs 35 Jubileumi koncert és táncház, ami után átadásra kerül idén is a Hetényegyházáért Díj.

Ezzel azonban még mindig nincs vége, hiszen 21 órától vendégünk Oláh Gergő, akinek koncertje után következik egy fergetes utcabál, ezúttal DJ SOMA vezényletével.

Kövessen minket a Facebookon is!