Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 25. 20:17 | Szerző/forrás: keol.hu

Kutatók Éjszakája a Bányai Júlia Gimnáziumban

Kutatók Éjszakája a Bányai Júlia Gimnáziumban
A Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium 2017.szeptember 29-én, pénteken 18.00 és 23.00 között negyedik alkalommal rendezi meg a Kutatók Éjszakája programját. A tervezett rendezvény az országos programsorozat része. A kezdeményezés a tudomány népszerűsítését szolgálja országszerte. A rendezett programok ingyenesek és szabadon látogathatók.

Az este folyamán a természettudományoké a főszerep. Lesznek interaktív fizika, kémia, biológia kísérletek, lesz robotika és informatika, ki lehet próbálni logikai játékokat, de tartanak előadásokat történelem, média és geológia témákban is. Lesz árnyszínházi bemutató és Indonéz kiállítás is. Az iskola Costa Ricai világbajnoki döntőjére készülő robotika csapat pedig bemutatja a közönségnek a versenyprojektjét, angol és magyar nyelven is.

Jó idő esetén 19.30 és 21.00-ás kezdéssel az udvaron mutatnak be veszélyesnek tűnő, de nagyon látványos fizikai és kémiai kísérleteket. Eközben használnak folyékony nitrogént, lőport, bemutatják a különböző gázok robbanási és égési tulajdonságait.

További részletek ITT!

Kövessen minket a Facebookon is!