Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 28. 22:59 | Szerző/forrás: keol.hu

Emléktáblát avatott Spanyolország nagykövete a Bolyai János Gimnáziumban

Emléktáblát avatott Spanyolország nagykövete a Bolyai János Gimnáziumban
Őexcellenciája José Ángel López Jorrín, Spanyolország magyarországi nagykövete a spanyol-magyar diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 40. évfordulója alkalmából látogatta meg csütörtökön délelőtt a Bolyai János Gimnáziumot, és egy rövid ceremónia keretében emléktáblát helyezett el az aulában.

Spanyolország magyarországi nagykövete a beszédében kiemelte, hogy a kétoldalú kapcsolatok sikeressége nem csupán a nagykövetségeken és a diplomatákon múlik, hanem a spanyol nyelvet oktató intézményeken (kiemelten a két tanítási nyelvű tagozatokon), és természetesen magukon a spanyolt tanuló diákokon is.

Dr. Főzőné Timár Éva igazgatónő megköszönte a nagykövet látogatását és köszönetet mondott mindazért a segítségért, amelyet a nagykövetség nyújtott a gimnáziumban immár 11. éve töretlen népszerűséggel és nagy sikerrel működő spanyol-magyar két tanítási nyelvű tagozatnak.

José Ángel López Jorrín úr őszinte kedvességgel méltatta a tagozaton és a Bolyai János Gimnáziumban folyó nagyszerű munkát, az eredményeket. A spanyolt tanuló diákoknak elmondta, hogy bár kiemelkedő nyelvtudásuk és a spanyol kultúra ismerete nagyon hasznos lesz egyéni érvényesülésük szempontjából is, de egyúttal nagy felelősség is. Hiszen mindazok, akik külföldön tanulnak, vagy dolgoznak majd, mindannyian nagykövetei lesznek a spanyol-magyar kapcsolatoknak.

Azt kívánta, hogy éljenek majd a lehetőséggel, és járuljanak hozzá a két ország közötti barátság és kölcsönös tisztelet elmélyüléséhez. Valamint - egy kínai mondást idézve, miszerint „a legtöbb, amit a gyermekeinknek adhatunk, az a jó nevelés - minden diáknak azt kívánta, hogy élvezzék és használják ki ezt a csodálatos lehetőséget. Éljék meg, éljék át a spanyol nyelvet és kultúrát, és kérte őket, hogy majd a jövőben, szülőként, adják tovább ezt a tudást, és lelkesedést a gyermekeiknek is.

Kövessen minket a Facebookon is!