Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. szeptember 30. 21:56

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi   hirdetések

2017. október 1.

1. Október a Rózsafűzér honapja. Októberben minden este negyed hattól közösen imádkozzuk a Rózsafűzért a Nagytemplomban.

2. Ma, október 1-jén fél 4-től Irgalom Forrása közbenjáró szolgálat lesz a Nagytemplomban. "Lépj be az ígéret földjére" címmel elmélkedést tart Jobbágy Miklós, az Irgalmas Samaritánus közösség vezetője. A közösség vár minden érdeklődőt, testi- lelki gyógyulásra vágyót, közbenjáró imát kérőt.

3. Alpha Tanfolyam indul 2017. október 3-án kedden a Plébánia Közösségi Házában. A tanfolyam azok számára jelent elsősorban jó lehetőséget, akik meg szeretnének ismerkedni a keresztény hit és életmód alapjaival, illetve szeretnék egy személyes hangvételű keresztény közösségben elmélyíteni vallási életüket. Meghívókat a tanfolyamra a Nagytemplom sekrestyéjében lehet átvenni.

4. Az Eukarisztikus Kongresszusra készülve lelkigyakorlatot szerveznek Mátraverebély Szentkúton 2017. október 2-4-ig. Címe: „Eukarisztia, Szent Ferenc, ferencesség.” Helyi ferences közösségünk várja azok jelentkezését is, akik érdeklődnek a ferences lelkiség iránt. Érdeklődni lehet Tóth Tibor atyánál.

5. Ma a hónap első vasárnapja van, tartós élelmiszert gyűjtünk a templomban kihelyezett kosárban a szegények megsegítésére.

6. Most a héten első csütörtök és első péntek lesz. Csütörtökön a közös Szentségimádás 17 órakor kezdődik.

7. A Kecskeméti Főplébánia buszt indít az október 7-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra.  A buszra még egy-két hely van. A részvételi díj 1.500 forint, amit a jelentkezéskor kell befizetni. Az autóbusz okt. 7-én reggel hat órakor indul a Katona József Színház melletti parkolóból.

8. Október 9-én hétfőn Böjte Csaba ferences atya lesz a Damjanich János Általános Iskola vendége. Csaba atya déli 12 órakor tart szentmisét a Damjanich Iskolában, utána 13 órától lesz lehetőség a vele való beszélgetésre. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

9. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-Alföldi Régiója keresztény lelkületű, józan életű, megbízható, megfelelő szakképesítéssel rendelkező munkatársakat keres az alábbi munkakörökre:
•       Intézményi takarító
•       Szociális gondozó, ápoló
•       Intézményi karbantartó
Jelentkezni fényképes önéletrajzzal lehet email-ben az alábbi címeken: [email protected][email protected].

10. Azokat a felnőtteket, akik a felnőtt hittanra és szentségi felkészítésre jelentkeztek, szeretettel várjuk most szerdán, október 4-én este fél hatra a Plébánia épületébe időpont megbeszélésre.  A hittanra lehet még jelentkezni a plébánia irodáján vagy személyesen a plébános atyánál.

Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblákon a templom bejáratainál!

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház