Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. október 3. 00:01 | Szerző/forrás: keol.hu

A Város Napját ünnepeltük a Hírös Agórában

A Város Napját ünnepeltük a Hírös Agórában
A Város Napját ünnepelte Kecskemét. Az események csúcspontja hétfőn (2017. október 2-án) este a gálaműsor volt, amit ezúttal nem a Katona József Színházban, hanem a Hírös Agórában tartottak.

Kecskemét életében minden esztendőben a legkiemelkedőbb nap október 2-a. Ekkor ünnepeljük hírös városunkat. Nagy Lajos király korából egy 1368. október második napján keltezett oklevél említi meg Kecskemétet, mint oppidumot.

A 2017-es Város Napja ünnepségen jelen voltak Kecskemét országgyűlési képviselői, megyei vezetők, egyházi méltóságok, Kecskemét város alpolgármesterei, önkormányzati képviselők.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntő beszédét követően a hagyományoknak megfelelően az ünnepi műsor keretében azokat a kitüntető címeket és díjakat adták át, amelyekről a Kecskeméti Közgyűlés már korábban döntött.

A 2016/2017-es tanévben huszonkettedik alkalommal rendezte meg a Béke Általános Iskola a „Kecskemét Város Polgára" leszek versenyt. Amit a Kecskeméti Református Általános Iskola 6. osztályos tanulóiból álló csapat nyert meg. Őket köszöntötték elsőként: Csengery Áront, Kis-Juhász Esztert, Mádai Botondot, Stróbl Anita Annát, valamint felkészítő tanáraikat: Dr. Babiczkiné Pellikán Krisztina Mártát és Telekes Tamást.

Kövessen minket a Facebookon is!