Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2017. október 6. 22:27 | Szerző/forrás: keol.hu

A szabadságharc vértanúira emlékeztek a Nyíri erdőben

A szabadságharc vértanúira emlékeztek a Nyíri erdőben
Az 1848/49-es szabadságharc vértanúinak tiszteletére rendezett megemlékezést a Nyíri erdőben, az Aradi vértanúk és Szulyovszky László alapító emlékhelyénél a „Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány és a KEFAG Zrt. pénteken kora este. (Fotók: Vincze József)

Az ünnepségen Nyitray András, a kuratórium elnöke mondott ünnepi beszédet. A megemlékezés végén meggyújtották az emlékezés lángjait az emlékhelynél és koszorúkat helyeztek el a résztvevők.

Az ünnepi műsorban közreműködtek: Szabó Sándor, Bimbó Brigitta, a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és AMI (hetényegyházi) Móricz Zsigmond Általános Iskolája tanulói, a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület, valamint Varga Mónika.

A Nyíri erdei megemlékezés egyúttal lezárása is volt az Országos Erdészeti Egyesület által 21 éve útjára indított Erdők Hete rendezvénysorozatnak. Amelyben a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. munkatársai a hagyományos erdei és arborétumi programok mellett október 3-án megszervezték a 13. Kiskunsági Alkotótábor Záró Kiállítását Bugacon. Ez volt egyúttal a Társaság nyugdíjasainak találkozója is. Ugyancsak az Erdők Hete rendezvénysorozat keretében Keresztet szenteltek október 4-én a Csalánosi Parkerdőben.

Kövessen minket a Facebookon is!