Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. október 6. 22:43 | Szerző/forrás: kecskemetilc.hu

A sereghajtó legyőzésével növelheti előnyét a Kecskeméti LC

A sereghajtó legyőzésével növelheti előnyét a Kecskeméti LC
Szombaton ugyan még mindig a Műkertvárosi Sportcentrumban, de hazai környezetben lép pályára a Kecskeméti LC. A lila-fehér futballisták kötelező feladat előtt állnak, a sereghajtó Hartát kell legyőzniük ahhoz, hogy tovább növeljék előnyüket a tabellán.

A Harta jellemzően a tabella alsó régiójában szokott zárni az utóbbi években, ám mivel jellemzően 16-nál kevesebb csapat vállalta a megyei élvonal küzdelmeit, a kiesés veszélye sosem fenyegette őket. 2014 óta olyannyira nem megy nekik, hogy folyamatosan utolsóként zártak, ezt a meccset is a sereghajtó pozícióból várják. Ugyan az első körben 3-1-re legyőzték a Soltvadkertet, azóta nagyon nem megy nekik, 5 vereségük mellett csak a Kalocsát tudták legyőzni. Nem sok jóra számíthatnak a múlt alapján, hiszen Kecskeméten elég komoly vereségekbe futottak bele az utóbbi két szezonban. Tavaly 13-0-ra, ezt megelőzően 8-0-ra vertük őket a Széktói Stadionban, így a három pont megszerzése most is kötelező.

A Kecskeméti LC-nek kicsit előre is kell tekintenie, hiszen szerdán jön a jánoshalmi meccs pótlása, ezt követően pedig Bácsalmásra utaznak a mieink. Szabó Tibornak biztosan forgatnia kell keretét, ugyanis a kisebb sérülések mellett vannak komolyabbak is, Toricska Rajmond és Mészáros Dávid már biztosan nem léphet pályára ősszel, Eugene Salamit pedig le kellett cserélni Soltvadkerten, így az ő játékát sem szeretnék mindenáron kockáztatni. Bár a Harta sereghajtó, a csapat most is a szokásos komolysággal készült a találkozóra, hiszen győzelem esetén 5 pontos előnnyel utazhatunk Jánoshalmára.

„Természetesen mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, ezt szeretnénk a pályán is bebizonyítani. Senkit nem veszünk félvállról, teljes erőbedobással fogunk futballozni a Harta ellen is. Úgy kell most forgatni a csapatot, hogy 8 nap alatt 3 meccs következik számunkra, a cél az, hogy 9 ponttal jöjjünk ki ebből az időszakból. Vannak hiányzóink, Toricska ősszel már biztosan nem játszhat, Mészáros legalább 3 hetet hagy ki. Hajnal még nem teljesen egészséges, ahogy Salami sem, így az ő játékukat sem fogjuk kockáztatni."

A Műkertvárosi Sportcentrumban egységesen 500 forintba kerülnek majd a belépők, a 14 éven aluliaknak ingyenes a találkozó.

Kecskeméti LC - Harta

Megye I. 9. forduló, Műkertvárosi Sportcentrum

2017.10.07. (szombat), 15:00

Játékvezetők: Brezovai Zoltán (Kócsó Tibor Zsolt, Samu László)

U19-es meccs: 12:45 (Széktói 3-as pálya)

Kövessen minket a Facebookon is!