Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. október 9. 22:12 | Szerző/forrás: keol.hu

Halálos balesetet okozott a kivilágítatlan lovaskocsi

Halálos balesetet okozott a kivilágítatlan lovaskocsi
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása és cserbenhagyás miatt vádat emelt egy 32 éves bajai férfival szemben, aki tavaly szeptember 15-én hajnalban kivilágítatlan lovaskocsijával két balesetet is okozott úgy, a második ütközés következtében a bakról az útpadkára zuhanó utasa meghalt.

Az ügy vádlottja hajnalban Baja külterületén Vaskút irányába közlekedett kivilágítatlan lovaskocsiján, amelyen nemcsak lámpa, de még fényvisszaverő tábla sem volt. Egy mögötte, vele azonos irányban közlekedő személygépkocsi a lovaskocsit későn vette észre, ezért hátulról nekiütközött. A vádlott annak ellenére, hogy az ütközést észlelte, nem állt meg, hanem továbbhajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, megsérült-e valaki vagy segítségnyújtásra szorul-e.

A vádlott az ütközést követően továbbhaladva alig 150 métert tett meg, amikor egy szintén mögötte közlekedő teherautó a lovaskocsit féktávolságon belül észlelte, ezért hátulról nekiütközött. A lovaskocsi az ütközés hatására a menetirány szerinti baloldali útpadkára sodródott, míg a teherautó a jobboldali árokban kötött ki. A teherautóról eközben leszakadt egy műanyag alkatrész, amely nekicsapódott egy szemből érkező és a balesetet észlelve megálló személygépkocsinak.

A lovaskocsi bakján utasként utazó nő az útpadkára zuhant és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy négy nap múlva a kórházban életét vesztette. A vádlott is az árokba zuhant és súlyos, töréses sérülései keletkeztek.

A vádlottnak sem vezetői, sem hajtási engedélye nem volt.

Az ügyészség a lovaskocsit hajtó férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és cserbenhagyás vétségével vádolja, amely hat évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádlottal szemben az ügyészség fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!