Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. október 11. 22:25

Emlékezetes novemberre számíthatnak a Wojtyla Ház gondozottjai

Emlékezetes novemberre számíthatnak a Wojtyla Ház gondozottjai
A Wojtyla Barátság Központ küszöbön álló kiemelkedő rendezvényeiről számolt be Farkas P. József alapító-igazgató a népkonyha dísztermében tartott minapi sajtónyilvános megbeszélésen. Mint kiderült, harang- és keresztszentelések tarkítják az egyébként is változatos őszi programsorozatot neves egyházi személyiségek részvételével. Sőt, egy „apró” meglepetés is várható.

A kimagasló események sorát november 3-án 11 órai kezdettel az újonnan létesítendő Wojtyla-kereszt átadási ünnepsége nyitja. A szakrális köztéri emléktárgy a szociális létesítmény előtti téren kap helyet. A keresztet mons. Pintér Gábor Belorusszia pápai nunciusa és dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét érseke részesíti papi áldásban.

November 11-én a Szent Márton napi megemlékezés alkalmával libasültet szolgálnak fel a népjóléti intézménybe betérő rászorulóknak, majd pedig egy élő libát sorsolnak ki a jelenlévő nagycsaládosok között.

17-én a Barátok templomában a reggeli szentmise keretében papi áldásban részesülnek az „Erzsébet kenyerek” – valójában zsemlék –, illetve a hozzájuk tartozó rózsák és „ajándékkérő kosárkák”. A zsemléket később a Wojtyla Ház rászorulói kapják meg, a rózsákkal pedig az Erzsébet nevű ellátottakat köszöntik. A kosárkákat neves kecskeméti vállalkozókhoz juttatják el, akiket tisztelettel arra kérnek, töltsék meg mindenféle finomsággal, amelyekkel a wojtylásokat és a város többi szegényét ajándékozzák meg karácsony előtt.

Harangszentelésre kerül sor Izsákon november 19-én. A helyi katolikus templom három régi harangját felújították, a negyedik teljesen újat Nagy Ferenc köztiszteletben álló izsáki vállalkozó elhunyt leányának emlékére készíttette.

Vacsiközben fog keresztet szentelni dr. Finta József, a Nagytemplom plébánosa. A katolikus egyházi esemény időpontja még kérdéses, ennek vonatkozásában később szolgálnak felvilágosítással.

És minden valószínűség szerint rövidesen egy elektronos autónak is örülhet az immáron több mint százhúsz fősre dagadt Wojtyla közösség. A támogatói felajánlások jóvoltából beszerzésre kerülő új járgányt elsősorban a napi ebédkiszállításoknál kívánják „hadrendbe” állítani, ugyanis a népkonyha vezetősége korábban úgy döntött, a mozgásukban súlyosan korlátozott rászorulók számára a jövőben házhoz viszik az ételt.

Alighanem sokáig emlékezni fog 2017 novemberére a Wojtyla Ház sorsközössége, továbbá munkatársai, önkéntesei, az intézmény üzemeltetését támogató több száz cég, szervezet és magánszemély, valamint az érdeklődő közvélemény. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház