Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. október 13. 22:04 | Szerző/forrás: keol.hu

Méltóság Mezeje: Nárcisz a betegekért, a reményért és a cselekvő szolidaritásért

Méltóság Mezeje: Nárcisz a betegekért, a reményért és a cselekvő szolidaritásért
Nárciszokat ültettek és sárga léggömböket engedtek az ég felé 2017. október 13-án, pénteken délben annak a demonstrációnak a résztvevői, akik a gyógyíthatatlan betegségekben szenvedők emberi méltóságának megőrzéséért emelték fel szavukat... Az esemény idén csatlakozott az I. Közép-Európai Civil Konferencia programjaihoz.

Immár 8. alkalommal ültet nárciszt Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány valamint városunk iskoláinak közössége az emberi méltóság tisztelete és elfogadása jegyében.

A nárciszültetéssel az Alapítvány arra kívánja felhívni a figyelmet, mekkora erőt és támaszt nyújt a gyógyíthatatlan betegeknek, ha van szakszerű segítsége, ha biztosan számíthat valakire, aki alapvető szenvedéseit enyhíteni tudja.

A nárcisz a Hospice világszerte ismert és elterjedt jelképe lett.

Az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány 22 éve végzi a gyógyíthatatlan rákbetegek teljeskörű gondozását. Magas szintű orvosi-, pszichológiai-, szakápolási ellátást nyújtunk, amivel hozzásegítjük Őket ahhoz, hogy emberi méltóságukat az utolsó pillanatig megőrizhessék.

A virágültetéssel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos a társadalom összefogása a betegekért. Továbbá arra is, hogy az emberi méltóság az utolsó pillanatig megőrizhető. A nárcisz a súlyos betegeket, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma, az életnek, a reménynek, a halál legyőzésének, a szeretetnek, a ragaszkodásnak a kifejezése.

A Városháza és a Nagytemplom között a „Méltóság Mezeje 2010" kőnél tartott ünnepségen Engert Jakabné önkormányzati képviselő, és Rigóné Kiss Éva, a Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának vezetője köszöntőjét, valamint - Dr. Hódi Zsuzsanna a Hospice Szolgálat vezető Főorvosa ünnepi beszédét hallgatták meg a résztvevők. A műsorban közreműködtek a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola tanulói: Bíró Maya (4. c osztály) - népdalcsokor, felkészítő tanára Bíró Emő és Török Szofi (3. a osztály) - vers, felkészítő tanára Mondok Gáborné.

Az erős szél miatt ezúttal nem a program végén, hanem az elején emelkedtek a levegőbe a sárga léggömbök. A megemlékezés végén a kecskeméti történelmi egyházak képviselői - református és evangélikus lelkészek - megáldották a „Méltóság Mezeje 2010" emlékhelyet, végül pedig elültették a nárcisz hagymákat a parkban.

Kövessen minket a Facebookon is!