Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. október 17. 22:01 | Szerző/forrás: keol.hu

Ajándékcsomagot adott négy szépkorú-klub tagjainak Nemcsik Mátyás

Ajándékcsomagot adott négy szépkorú-klub tagjainak Nemcsik Mátyás
Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő 110 ajándékcsomagot adott át az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Idősgondozó Szolgálata Kápolna utcai klubjai - a Hírös, az Örökifjak, a Jókai és a Pacsirta - szépkorú tagjainak. A csomagokban élelmiszerek, illetve főzés-kiegészítő fűszerek voltak.

A Kápolna utcai klubban 2017. október 17-én, kedden délután tartották az Idősek Hete központi ünnepségét. A megemlékezés terményáldással kezdődött: Kis János evangélikus lelkész áldotta meg a nyugdíjasok által megtermelt terményeket. Majd a klubokat fenntartó Idősgondozó Szolgálat munkatársának köszöntőjét követően Nemcsik Mátyás lépett a mikrofonhoz.

A képviselőt jól ismerik a klubok tagjai, hiszen évek óta visszajár a Kápolna utcai intézménybe. Két éve is ajándékcsomagokat hozott, tavaly pedig a klubépület előtti járdát csináltatta meg. Idén újra ajándékcsomagokkal „kopogtatott", valamint bejelentette, hogy a kecskeméti önkormányzat mintegy 9 millió forint értékben korszerűsítteti a Kápolna utcai épület fűtésrendszerét.

Nemcsik Mátyás az ajándékok átadását megelőző beszédjében átadta dr. Salacz László országgyűlési képviselő üdvözletét is. Valamint emlékeztetett arra, hogy kormányzati intézkedéseknek köszönhetően idén nemcsak a nyugdíjak inflációs korrekciója történik meg, hanem először nyílik lehetőség nyugdíjprémium kifizetésére. Ami egy 125 ezer forintos átlagnyugdíj esetében éves szinten mintegy 12 ezer forintnyi, az inflációs korrekció nyomán a nyugdíjba beépülő emelést, és további plusz mintegy 12 ezer forint egyszeri kifizetését jelenti novemberben.

Kövessen minket a Facebookon is!