Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. október 25. 21:40 | Szerző/forrás: keol.hu

A dolgozók gyermekeiről nevezik el a fákat a Mercedes-gyár előtt

A dolgozók gyermekeiről nevezik el a fákat a Mercedes-gyár előtt
Ültess egy fát, és nem éltél hiába" - tartja mondás. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. dolgozói a gyárhoz vezető úton 900 fát ültetnek el a környezetvédelem és a természetszeretet jegyében. A fák egy-egy gyermeket szimbolizálnak, akik a gyár indulása óta, az elmúlt 5 évben születtek a dolgozók családjaiban.

A faültetési akcióról Kovács Tamás, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. műszaki ügyekért felelős ügyvezető igazgatója tájékoztatta szerdán délután az újságírókat:

- A környezetvédelmet a vállalati stratégia és a vállalatpolitika szerves részének tekintjük. Jelmondatunk: Innováció a fenntarthatóságért. Ez jellemzi üzleti döntéseinket és tevékenységünket. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az elmúlt 5 évben számos fontos társadalmi célú kezdeményezést indított, amely a zöld gondolat jegyében fogant. Évek óta részt veszünk a „Te szedd" szemétgyűjtő akcióban is, hogy felhívjuk a figyelmet a környezettudatos gondolkodásra.

Vállalatunk „Zöld Gyár Programja" során eddig számos alkalommal ültettünk fákat, tujákat. A gyár építésekor több mint 3.000 juhar- és kőrisfát telepítettünk a gyár területére. Majd 2015 végén összesen több mint 1.500 tuja kezdett új életet a szerelde északi logisztikai területénél és az óvodánál. Tavaly újabb 600 különleges kínai császárfát ültettünk el a tesztpálya mentén. Utóbbiak különlegessége, hogy rendkívül gyorsan nőnek, megkötik a szállóport és az autók által kibocsátott szén-dioxidot.

Kövessen minket a Facebookon is!