Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. október 30. 23:01

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi   hirdetések

2017. október 29.

1. Október a Rózsafűzér hónapja. Októberben minden este negyed hattól közösen imádkozzuk a Rózsafűzért a templomban.

2. A piarista templom mellett a rendház folyosón megtekinthető a „Magyarország virága – Árpádházi Szent Erzsébet emlékezete a világban” című kiállítás. A különféle helyeken lévő Szent Erzsébet ábrázolásokat és templomokat ábrázoló tablókat magyarázó szöveggel ellátva „A Magyar Emlékekért a Világban Egyesület” állította össze.

3. November 1-jén Mindenszentek Napja lesz, ami kötelező ünnep. Templomunkban vasárnapi miserend szerint lesznek az ünnepi szentmisék. Délután 14 órától sírszenteléseket végzünk a temetőben. A sírszentelési igényeket hivatali időben a plébánia irodájában, illetve szentmisék után a sekrestyében lehet bejelenteni október végéig, sírcédulát mellékelve hozzá. Ezen a napon az esti szentmisét plébániánk halottjaiért ajánljuk fel.

4. November 2-án Halottak Napja van. Szentmiséink hétköznapi miserend szerint lesznek a templomban. Ezen kívül de. 10 órakor a Szentháromság Temetőben lévő Szent Kereszt kápolnában lesz szentmise elhunyt szeretteinkért. Ezen a napon du. 17 órakor szentségimádás is lesz templomunkban.

5. Most a héten lesz első péntek és első szombat. A betegeket otthonaikban látogatjuk meg.

6. November 4-én szombaton Kiskunfélegyházán, a Constantinumban lesz a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Fiataljainak Találkozója, őszi rendezvénye (K.E.F.I.R.) Délután 14 órától kezdődik és este 8-9-ig tart. A találkozóra nyolcadik osztályos kortól lehet jelentkezni a hitoktatóknál és az atyáknál, illetve a plébánia irodájában is hivatali időben. A jelentkezés határideje október 30-a hétfő. A jelentkezők számától függően oldjuk meg a közös utazást autóbusszal vagy gépkocsikkal. Az útiköltség 1000 forint. A rendezvényről plakátot helyeztünk ki a hirdetőtáblákra.

7. November 5-én vasárnap délután 14 órától Egyházmegyei Szinódusi Találkozó lesz Kecskeméten a Szent Család Plébánián. A találkozó témája: „Reformáció katolikus szemmel”. Érdekes előadások, beszélgetések, érseki szentmise várja a jelentkezőket. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Jelentkezni a Parázs Központ Honlapján lévő regisztrációs felületen lehet (www.parazskozpont.hu). A programról plakátokat helyeztünk ki a hirdetőtáblákra.

8. Magyar Szent Család Zarándoklat lesz Szent Imre tiszteletére november 11-én Lakitelek-Nyárlőrinc-Szentkirály-Lakitelek útvonalon. Az indulás reggel hat órakor lesz a lakiteleki templomból, s ugyanitt fejeződik be a zarándoklat szentmisével este 18 órakor. A programról plakátokat tettünk ki a kirdetőfalra.

9. Erzsébet Kenyér osztás lesz templomunkban november 12-én vasárnap minden szentmise után, Szent Erzsébetre emlékezve.

10. Közeledik az év vége. Tisztelettel kérjük, hogy akik még nem rendezték ezévi egyházi hozzájárulásukat, szíveskedjenek azt megtenni! Az egyházi hozzájárulást be lehet fizetni a plébánia irodájában hivatali időben, valamint a sekrestyében a szentmisék után. Aki csekken szeretné befizetni, annak szívesen adunk csekket. Hálásan köszönünk minden támogatást, segítséget!

11. November 2-tól a plébániai iroda nyitva tartása meghosszabbodik. Hétfőtől csütörtökig de. 9-12-ig illetve délután 14-17 óráig lesz iroda, pénteken pedig de. 9-12-ig illetve 13 órától 15 óráig.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház