Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. október 31. 23:09 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskeméti fórum a HISZEK Benned Sport Programról

Kecskeméti fórum a HISZEK Benned Sport Programról
2017. november 6-án a Sportegyesületek Országos Szövetsége megyei fórumot rendez Kecskeméten, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér asztalitenisz csarnokában. A fórum célja, hogy segítséget nyújtson a kis és közepes sportegyesületek számára, hogy minél többen, sikeresen tudjanak pályázni a HISZEK Benned Sport Programra.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság meghirdette a HISZEK Benned Sport Programot (Helyi, Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek közötti Sport Program). A Program egyik alprogramjaként az ország bármely területén működő kis-és közepes sportszervezetek utánpótlás bázisának növelését kívánja támogatni az Államtitkárság a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) közreműködésével.

Olyan projektek nevezését várja a SOSZ, melyek a tehetség-kiválasztáshoz, tehetség-gondozáshoz kapcsolódó teendőkhöz társuló feladatok megvalósítását szolgálnák, például: sportági toborzó események szervezése, a megnövekedett taglétszám következtében szükséges sportszakemberi foglalkoztatáshoz kapcsolódó kiadások, nevezési díjak ráfordításainak biztosítása. Ez a Program kifejezetten a kis és közepes sportszervezetek, azok közül is a TAO és KSF (Kiemelt Sportágfejlesztési) támogatásban nem részesülő sportszervezetek és sportágak támogatását célozza meg.

A Programkiírással és a Program I. ütemének lebonyolításával kapcsolatban rengeteg tapasztalat gyűlt össze, amelynek megismerése hasznos lehet minden, a programra jelentkező sportszervezetnek. A Program kiírása és az elszámolásának rendje az I. ütemhez képest módosult. A porgramra a jelentkezési határidó 2017. november 30. Mindezek indokolják, hogy a minél több, sikeres programjelentkezés reményében e témában megyei fórumot hívjanak össze.

A fórum tervezett programja:

- HISZEK Benned I. pályázat tapasztalatai és az új pályázat kiírásának ismertetése

- A Sportegyesületek Országos Szövetsége rövid és középtávú stratégiájának bemutatása

- Egyebek

Időpont: 2017. november 6. (hétfő) 16:00 - 18:00

Helyszín: Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér (6000 Kecskemét, Széchenyi sétány 11.)

Kövessen minket a Facebookon is!