Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. november 7. 18:39 | Szerző/forrás: keol.hu

A Polgárőrség fejlődését, eredményeit és hatékonyságát elemezték Kecskeméten

A Polgárőrség fejlődését, eredményeit és hatékonyságát elemezték Kecskeméten
A Polgárőrség 2011-2017 közötti fejlődésének, eredményeinek és hatékonyságának bemutatását tűzte ki céljaként az a rendezvény, amit 2017. november 7-én, kedden tartottak Kecskeméten. Az Univer Product Zrt. konferencia termében tartott eseményen a Polgárőrség országos és Bács-Kiskun megyei vezetői, valamint politikusok vettek részt.

Az Országos Polgárőr Szövetség a most kezdett országjáró találkozók közül első helyszínként választotta Kecskemétet. A találkozón pedig jelen voltak többek között dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Salacz László, és Zsigó Róbert országgyűlési képviselők, dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, az OPSZ elnökhelyettese, Kovács Ernő kormánymegbízott, Rausch Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke, továbbá a megyei rendőr-főkapitányság képviselője.

Az Országos Polgárőr Szövetség munkájának értékelésekor dr. Túrós András azt a véleményét hangsúlyozta, hogy a rendszerváltás óta soha nem volt még olyan „jó állapotban" Magyarország közbiztonsága, mint az elmúlt 1-2 évben. Úgy fogalmazott: „Európában Magyarország közbiztonsági szempontból jelenleg a béke szigete". Ehhez pedig a Polgárőrség többek között több ezer tettenéréssel, a rendőrség felé történő többszázezer jelezés-adással és 9 millió szolgálati órával járul hozzá minden évben.

Kövessen minket a Facebookon is!