Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. november 11. 22:45

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2017. november 12.

1. Ma, november 12-én du. 15 órakor Szent Filoména tiszteletére jubileumi szentmisét és imaórát tart Balázs Gergely atya a Barátok Templomában. Mindenkit szeretettel várnak.

2. A piarista templom mellett a rendház folyosón megtekinthető a „Magyarország virága – Árpádházi Szent Erzsébet emlékezete a világban” című kiállítás. A különféle helyeken lévő Szent Erzsébet ábrázolásokat és templomokat ábrázoló tablókat magyarázó szöveggel ellátva „A Magyar Emlékekért a Világban Egyesület” állította össze.

3. Erzsébet Kenyér osztás lesz templomunkban a mai napon, vasárnap minden szentmise után, Szent Erzsébetre emlékezve.

4. „Faces of love” – A pokolból ki emel fel? címmel dokumentum film kecskeméti vetítésére kerül sor november 19-én 15.00-tól az Otthon Moziban. Jegyek kaphatók a Főplébánia irodájában is 700.- forintos áron. Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe ezt a megrázó filmet! Részletek a kitett plakáton olvashatók!

5. A Mária Társulat november havi zarándokútja 16-án csütörtökön lesz Bujákra. Indulás reggel hét óra 15 perckor a volt Domus Parkolóból.

6. November 16-án csütörtökön lesz a Kecskeméti Esperesi Kerület papságának koróna gyűlése itt a Főplébánián. A gyűlés de. 9 órakor szentmisével veszi kezdetét a Nagytemplomban. Szeretettel várjuk a kedves híveket is erre a szentmisére. Ezen a napon a de. 9 órás plusz szentmise miatt reggel hét órakor nem tartunk szentmisét.

7. November 18-án szombaton reggel 8 órától este 20 óráig 12 órás dicsőítés lesz a Főplébánia Közösségi Házának nagytermében. Erről az imádságos programról szintén plakátot helyeztünk ki a hirdetőtáblára. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

8. A Piarista Gimnázium szeretettel várja az érdeklődő nyolcadikosokat és szüleiket 2017. nov. 13-án hétfőn, nov. 24-én pénteken illetve nov. 29-én szerdán reggel 8 órára nyitott tanítási napjaira, hogy megismerkedjenek az intézmény pedagógiai arculatával, katolikus értékrendjével. További információk az iskola honlapján olvashatóak.

9. A Piarista Általános Iskola szeretettel várja a leendő elsősöket és szüleiket egy kis ismerkedésre „Játékváros” címmel november 17-én délután délután fél ötre. A programról plakátot helyeztünk ki a hirdetőfalra, illetve az iskola honlapján is megtalálható.

 10. November 25-én Krisztus Király vasárnapjának előestéjén „Ki a király” címmel országos rendezvényhez kapcsolódunk. Az Eucharisztikus Kongresszusra készülvén az egész országban ezen a napon 17-18 óráig szentségimádásokat tartanak. 17.00-kor találkozunk a Szentcsalád Kápolnában. Regisztrálni a https://krisztuskiraly.iec2020.hu/#/ címen lehetséges. (Kérjük hogy regisztráljátok magatokat!)

11. Közeledik az év vége. Tisztelettel kérjük, hogy akik még nem rendezték ezévi egyházi hozzájárulásukat, szíveskedjenek azt megtenni! Az egyházi hozzájárulást be lehet fizetni a plébánia irodájában hivatali időben, valamint a sekrestyében a szentmisék után. Aki csekken szeretné befizetni, annak szívesen adunk csekket. Hálásan köszönünk minden támogatást, segítséget! Köszönjük a Nagytemplom felújítására juttatott adományokat is.

12. November 2-tól a plébániai iroda nyitva tartása meghosszabbodott. Hétfőtől csütörtökig de. 9-12-ig illetve délután 14-17 óráig lesz iroda, pénteken pedig de. 9-12-ig illetve 13 órától 15 óráig.

13. Novembertől kezdve egy kis hírlevelet készítünk minden vasárnapra a kedves híveknek, amely tartalmazza az előző vasárnapi prédikációt vagy az aktuális ünneppel kapcsolatos gondolatokat, valamint a legfontosabb hirdetéseket. A hírleveleket a padsorok közepén lévő kis asztalra helyezzük ki. Kérem, hogy elsősorban azok vigyék, akiknek nincs internetes hozzáférésük vagy nem használják az Internetet! A prédikációk és hirdetések ugyanis fent vannak a Nagytemplom facebook oldalán is. Hamarosan megújul a Főplébánia Honlapja is, és azon is elérhetők lesznek a legfontosabb információk. A hírlevél ingyenes, adományokat szeretettel elfogadunk a mellette lévő perselybe.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház