Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. november 16. 19:26 | Szerző/forrás: hiros.hu

Egy délután a hajléktalanokért

Képgaléria
Egy délután a hajléktalanokért
A hajléktalan embereket segítő, támogató szervezetek tagjai gyűltek össze csütörtök délután a főtéren. A közös program célja, hogy erősítse az egymás iránt érzett felelősséget, és csökkentse az előítéleteket, a félelmet.

Egy országos mozgalomhoz csatlakozva Kecskeméten is megtartották a szolidaritás délutánját. A jótékonysági rendezvényen mindegyik Kecskeméten működő hajléktalansegítő szervezet: a „Silencio” Szociális Ellátó Központ, az Éjjeli Menedékhely, az átmeneti szálló, a „Kivezető Utak" Komplex Hajléktalanellátó és Rehabilitációs Központ, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja, a Wojtyla Barátság Központ, valamint az egyházak képviselői is jelen voltak.

Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának vezetője köszöntötte a megjelenteket, a hontalanokat és az élethelyzetük iránt érdeklődőket. Elmondta, fontos a hajléktalanok sorsa és az a cél, hogy erre minél többen ráébredjenek. Kiemelte: a hajléktalan emberek számára is rengeteget jelent, ha a többségi társadalom törődik problémáikkal és igyekszik segíteni rajtuk.

A köszöntőt követően zenés-verses műsort láthattak a jelenlévők, majd közös beszélgetésre invitáltak mindenkit a szervezők. A Silencio Szociális Ellátó Központ bográcsgulyással vendégelte meg a jelenlévőket.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház