Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. november 17. 21:05 | Szerző/forrás: keol.hu

A CsaK (Családi Koncertek) Neked koncertsorozat vendégei: a Katáng zenekar

A CsaK (Családi Koncertek) Neked koncertsorozat vendégei: a Katáng zenekar
A Leskowsky Hangszergyűjtemény szervezésében megvalósuló CsaK (Családi Koncertek) Neked koncertsorozat következő, szombati (2017. november 18.) koncertjén olyan gyerekeknek és szüleiknek szóló különleges zenés programokat mutatnak be, melyekkel ritkán találkozhat a kecskeméti közönség.

A Katáng zenekar izgalmas utazásra hív az üveghegyen túlra, a mesebeli Héterdőbe. A megzenésített versekből szőtt történet során találkozhatunk az erdő apró és óriás, békés és félelmetes lakóival, felfedezhetjük csodás helyszíneit. A zenekar mesés hangszereken szólaltatja meg bensőséges dalait. A kelta hárfa légiessége békésen megfér a tangóharmonika harsányságával, az ír furulyák szárnyaló hangjával, a bőgő brummogásával, a portugál cinco zengésével, a különböző ütőhangszerek koppanásaival, dübörgésével.

Időpont: 2017. november 18. 10 óra

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ, Kecskemét Rákóczi út 15.

Belépőjegyek a helyszínen is válthatók!

Felnőtt jegy: 1000 Ft

Gyermek jegy: 750 Ft

A zenekar tagjai:

Chilton Flóra - kelta hárfa

Kaczúr Csilla - harmonika, ír furulyák, ének

Farkas Péter - gitár, cinco, ének

Kas Bence - ütőhangszerek, ének

Misik Zoltán - bőgő

Gyerekversek magyar költők tollából - a zene szárnyán

A Katáng zenekar a gyerekeknek írt dalokon, megzenésített verseken keresztül kíván szólni az egész családhoz. Sajátos zenéjük a kelta, magyar, klezmer és balkán népzene hangulataiból merít és jeles magyar költők verseiből táplálkozik. Bensőséges hangulatú dalaikból mesék kerekednek ki, amelyek megmozgatják a gyerekek és a felnőttek fantáziáját. Ennek a világképnek fontos eleme a természet szeretete, az állatok, növények, a természeti jelenségek, így a folyók, források, erdők, mezők világa.

Koncertjeiken sok izgalmas hangszert szólaltatnak meg, többek között kelta hárfát, ír furulyákat, tangóharmonikát, ukulelét, banjot és számos érdekes ütőhangszert.

A zenekar kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyerekek és a felnőttek bevonásával, azaz a közönséggel közösen hozza létre a zenei élményt.

Az idén tíz esztendős zenekar megalakulása óta számos rangos helyen, többek között a Művészetek Palotájában, a Millenárison, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Nemzetközi Kaleidoszkóp Versfesztiválon, a Vidor Fesztiválon, a Nemzeti Színház színpadán, a Merlin Színházban, a Győri Nemzeti Színházban, a pécsi Zsolnay Negyedben, a Gyerekszigeten, a bécsi Magyar Követségen, a szlovákiai Borostyán Fesztiválon és számos iskolában, óvodában lépett fel.

Kövessen minket a Facebookon is!