Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. november 19. 20:10

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi   hirdetések

2017. november 19.

Ma, Szent Erzsébet napján minden szentmisén a Karitász javára gyűjtünk! Hálásan köszönjük az adományokat!

1. (Csak délelőtti miséken hirdetni!) „Faces of love” – A pokolból ki emel fel? címmel dokumentumfilm vetítésére kerül sor ma, november 19-én 15.00-tól az Otthon Moziban. Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe ezt a megrázó filmet! Részletek a kitett plakáton olvashatók!

2. A Piarista Gimnázium szeretettel várja az érdeklődő nyolcadikosokat és szüleiket nov. 24-én pénteken illetve nov. 29-én szerdán reggel 8 órára nyitott tanítási napjaira, hogy megismerkedjenek az intézmény pedagógiai arculatával, katolikus értékrendjével. További információk az iskola honlapján olvashatóak.

3. Mához egy hétre Krisztus Király Ünnepe lesz, az Egyházi Év utolsó vasárnapja. Mához két hétre pedig Advent első vasárnapjával elkezdődik a karácsonyi készület bensőséges időszaka.

4. November 25-én szombaton, Krisztus Király vasárnapjának előestéjén „Ki a király” címmel országos kezdeményezéshez kapcsolódunk. Az Eucharisztikus Kongresszusra készülvén az egész országban ezen a napon 17-18 óráig szentségimádásokat tartanak. 17.00-kor szentségimádás lesz Kecskeméten is a Szent Család Plébánián a Kápolnában. Akik részt vesznek a szentségimádáson, kérjük, szíveskedjenek regisztrálni a https://krisztuskiraly.iec2020.hu/#/ című internetes oldalon.

5. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége 2017. november 29-én szerdán tartja következő előadását a Főplébánia Közösségi Házának Nagytermében. Az előadás címe: „Az Élet szent okokból élni akar!” Az előadók pedig Honti Attiláné és Dr. Szajki Károly lesznek.

6. Adventben minden héten hétfőtől szombatig reggel hat órakor hajnali Rorate miséket tartunk, melyekre szeretettel várjuk a kedves híveket.

7. December 2-án szombaton du. 14 órától adventi koszorúkötés lesz a Főplébánia Közösségi Házának nagytermében (Lestár tér 2.) a hittanosok és családjaik számára. A színház felőli bejáraton tudnak majd feljönni. Aki tud és akar, hozzon magával a koszorúkészítéshez szükséges anyagokat! Azonban a helyszínen is biztosítunk anyagokat azoknak, akik nem tudnak hozni. Szívesen látunk minden gyermeket, szülőt és nagyszülőt ezen a szép advent kezdő programon!

8. December 3-án a de. 9 órás szentmisén lesz a leendő elsőáldozók bemutatása. Egyben ezen a szentmisén köszöntjük majd a gyerekekhez (és persze mindnyájunkhoz) ellátogató Szent Miklós püspököt is!

9. December 8-9-10-én, pénteken, szombaton és vasárnap Adventi Lelkigyakorlatot tart itt a Nagytemplomban Brückner Ákos Előd cisztercita szerzetes atya. Pénteken és szombaton este hat órakor, vasárnap pedig a de. 9 órás szentmisén lesznek a lelkigyakorlatos beszédek. A szentmisék előtt fél órával és a szentmisék alatt is gyónási lehetőséget biztosítunk a kedves hívek számára! Mindenkit várunk!

 10. A Piarista templomban december 4-5-6-án, hétfő-kedd-szerdán este fél hétkor Ruppert József piarista atya fog lelkigyakorlatot tartani. A Szent Család templomban pedig december 11-12-13-án, szintén hétfő-kedd-szerdán este hatkor Dr. Finta József plébános atya fog lelkigyakorlatot vezetni.

11. Közeledik az év vége. Tisztelettel kérjük, hogy akik még nem rendezték ezévi egyházi hozzájárulásukat, szíveskedjenek azt megtenni! Az egyházi hozzájárulást be lehet fizetni a plébánia irodájában hivatali időben, valamint a sekrestyében a szentmisék után. Aki csekken szeretné befizetni, annak szívesen adunk csekket. Hálásan köszönünk minden támogatást, segítséget! Köszönjük a Nagytemplom felújítására juttatott adományokat is.

12. Novembertől kezdve egy kis hírlevelet készítünk minden vasárnapra a kedves híveknek, amely tartalmazza az előző vasárnapi prédikációt vagy az aktuális ünneppel kapcsolatos gondolatokat, valamint a legfontosabb hirdetéseket. A hírleveleket a padsorok közepén lévő kis asztalra helyezzük ki. Kérem, hogy elsősorban azok vigyék, akiknek nincs internetes hozzáférésük vagy nem használják az Internetet! A prédikációk és hirdetések ugyanis fent vannak a Nagytemplom facebook oldalán is. Hamarosan megújul a Főplébánia Honlapja is, és azon is elérhetők lesznek a legfontosabb információk. A hírlevél ingyenes, adományokat szeretettel elfogadunk a mellette lévő perselybe.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház