Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. november 20. 21:09 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskeméti éremeső a felnőtt súlyemelő Országos Bajnokságon

Kecskeméti éremeső a felnőtt súlyemelő Országos Bajnokságon
A Kecskeméti TE népes csapattal érkezett a felnőtt Országos Bajnokságra az elmúlt hétvégén. Hölgyek 48 kg-os súlycsoportjában pedig Kasza Adrienn 106 kg-os (48;58) teljesítménnyel elért ezüstérme bizakodó hangulatot varázsolt a kecskeméti emelőknek.

A folytatás is nagyon jól sikerült, Árva Cintia az 53 kg-os mezőnyben 60 kg-ot szakított és 77 kg-ot lökött, összetett eredménye 137 kg amivel súlycsoportja legjobbja lett, de még nincs 15 éves így versenyen kívül tudott indulni. A bajnoki címet más nyerte, viszont Cintia lökésben és összetettben is megjavította az országos csúcsot, amit elfogadtak és hitelesítettek.

Dunai Johanna élete első országos bajnokságán ezüstéremmel mutatkozott be 58 kg-os súlycsoportban 129 kg-os (58;71) eredménnyel egyéni legjobbját megjavítva.

Férfi mezőnyben az ifjabb Nagy Noel indult csatába az éremért és nagy csatában harmadik helyen végzett a 69 kg-os súlycsoportban.

Megyeri Dávid 77 kg-os súlycsoportban sokáig harcban volt a harmadik helyért, végül negyedik helyezést ért el 227 kg-os összetett eredménnyel.

Kmegy Máté 85 kg-ban már két éve nem talált legyőzőre, és ez a sikersorozat most is folytatódott. Két-két sikeres fogást bemutatva 300 kg-os (135;165) eredménnyel lett a súlycsoport bajnoka. Abszolút versenyben Nagy Péter és Gyurkovics Ferenc mögött a harmadik helyen végzett.

Nagy Dániel ifjúsági korú versenyzőként tanulni és egyéni legjobbját megjavítani jött az országos bajnokságra, ami sikerült is neki 200 kg-os (85;115) teljesítményt produkálva.

94 kg-os súlycsoportban Vaspöri Gábor rutinos versenyzőként címvédőként lépett dobogóra és nagyszerű teljesítménnyel védte meg bajnoki címét.

"Gratulálok a csapatnak, mindenki nagyon küzdött, eredményes országos bajnokságon vagyunk túl. Versenyzőink nemzetközi porondon is megállták helyüket, Árva Cintia, Kmegy Máté és Vaspöri Gábor Európa Bajnokságon szereztek idén értékes helyezéseket. Év utolsó megmérettetése a Csapatbajnokság döntője lesz, és ott is dobogóra várom a csapatot" - mondta Bálint Csaba vezetőedző.     

Kövessen minket a Facebookon is!