Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. november 29. 20:15 | Szerző/forrás: keol.hu

10 év börtönre ítélték az élettársa megölésével vádolt nyárlőrinci férfit

10 év börtönre ítélték az élettársa megölésével vádolt nyárlőrinci férfit
Jogerősen 10 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a férfit, akit szabadszállási élettársa megölésével vádolt az ügyészség.

Az ítélet szerint az 56 éves nyárlőrinci férfi és az ügy sértettje hirdetés útján ismerkedtek meg egymással és Szabadszálláson létesítettek élettársi kapcsolatot.

Kapcsolatuk nem volt kiegyensúlyozott, a vádbeli cselekményig több alkalommal előfordult, hogy az ismerősei által határozott természetűnek és hirtelen haragúnak ismert sértett elküldte magától a vádlottat, szemére vetve, hogy nem dolgozik és rendszeresen italozik. A viták során tettlegességre egyik fél részéről sem került sor. Mivel a vádlottnak nem volt hová mennie, közterületeken vagy alkalmi szállásokon aludt.

Az ilyen alkalmak után általában rövid időn belül kibékültek és a vádlott visszaköltözött a sértetthez, aki súlyos fokú ízületi megbetegedései miatt a ház körüli teendők elvégzésében rendszeres segítségre szorult.

2016. december 23. napján a vádlott és a sértett ismét összevesztek, a sértett a vádlottnak felrótta, hogy „élősködik" és felszólította, hogy hagyja el az otthonát.

A vádlott a vita és az általa megalázónak érzett bánásmód miatti dühében úgy érezte „betelt a pohár," kiment a nappaliból a konyhán keresztül az éléskamrába, ahol a szekrény fiókjában lévő szerszámok közül magához vett egy 33,4 cm hosszúságú, 832 gramm tömegű, fémfejjel ellátott fanyelű kalapácsot.

Ezután a vádlott a nappaliba visszatérve a neki háttal a kanapén ülő, 70. életévét betöltött sértett mögé lépett és a kalapácsot jobb kezében felemelve legalább két alkalommal, nagy erővel lesújtott a sértett koponyájára a kalapács fejének tompa végével, melyektől perceken belül bekövetkezett a sértett halála.

Kövessen minket a Facebookon is!