Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. november 30. 13:41

Vendégek a keceli katolikus iskolából

Képgaléria
Vendégek a keceli katolikus iskolából
Farkas P. József alapító-igazgató meghívására szerda délután a Wojtyla Barátság Központba látogatott Berger József, a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója két pedagógus munkatársa kíséretében. A megbeszélésen mindkét fél bemutatta saját intézményét, végül elvi megállapodást kötöttek a jövőbeni együttműködést illetően. (Fotók: Mátyus István)

Farkas P. József és Kolláth Andrea igazgatóhelyettes részletesen kitért a Wojtyla Ház tizenkét esztendőt felölelő múltjára, majd Berger József vette át a szót:

– Minden katolikus nevelési és oktatási intézményben az oktatásnak és a nevelésnek meg kell felelnie a katolikus tanítás elveinek. Ezt a feladatot lassan és következetesen tudjuk megvalósítani egy – nézeteit tekintve – inhomogén nevelőtestületben. Az iskolában a kötelező hittan órákat felekezettől függően tudtuk bevezetni, ugyanakkor a szülők, akik nem éltek a hitoktatás lehetőségével azok gyerekeinek erkölcstan órát szerveztünk. Sajnos ezt a munkát nem tudtuk egységes alapokra helyezni, mivel hét felekezet (katolikus, református, evangélikus, hit gyülekezete, evangéliumi pünkösdi közösség, krisztus szeretete egyház, Jehova tanúi) hittantanárai jelezték oktatói szándékukat. Célunk, hogy a többségében katolikus településen a katolikus hittanra járás legyen a legnépszerűbb. Ehhez a helyi plébániától minden segítséget megkapunk – emelte ki az iskolaigazgató, aki egyébként sajtóhírekből, illetve Burányi Roland keceli plébános atya elbeszélése alapján szerzett tudomást a Karol Wojtyla Barátság Központról.

A beszélgetés végén a keceliek ígéretet tettek, hogy minden évben nagymennyiségű almával ajándékozzák meg a Wojtyla Ház szegényeit, továbbá nyári szünidőben egy alkalommal tantestületük pedagógusai közös főzést és ebédosztást tartanak a kecskeméti népkonyhán.

– Mi pedig nyáron gyermekcsoportokat látunk vendégül, akik műsorral lépnek fel nálunk, viszonzásul élőben bemutatjuk nekik Kecskemét nevezetességeit – válaszolt a felajánlásra Farkas P. József.

A találkozó végén helyszíni bejáráson vettek részt a vendégek.

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház