Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. december 8. 23:58 | Szerző/forrás: keol.hu

Egészségnapot tartottak a Sion Nyugdíjas Ház és Gondozási Központban

Egészségnapot tartottak a Sion Nyugdíjas Ház és Gondozási Központban
Óriási volt az érdeklődés pénteken délelőtt a Kecskeméti Református Egyházközség által fenntartott Sion házakban rendezett ingyenes egészségnap iránt. Elsősorban az idősebb korosztály vette igénybe az egészségügyi felméréseket, amit Hörcsök Imre, a belváros önkormányzati képviselője, az Értékmegőrzési Bizottság elnöke és választókerületének Tanácsadó Testülete szerveztek meg a választópolgárok számára.

Nem ez volt az első ilyen egészségnap a Budai utcai, a Fráter utcai, a Szarvas utcai, és az Őz utcai Sion házakban. A képviselő ugyanis már a megválasztását megelőzően, és azóta is rendszeresen felkéri az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány munkatársait, hogy végezzenek egészségügyi szűréseket dr. Fáy Tamásné vezetésével a belvárosban.

Most is első szóra jöttek és fogadták, illetve vizsgálták az érdeklődőket. Akik nem csak a Sion házakból érkeztek, hanem a belváros több pontjáról, a képviselő választási kerületéből. Hörcsök Imre és Dr. Fáy Tamásné mellett Dr. Svébisné Juhász Márta, a Kecskeméti Református Egyházközség Sion Nyugdíjas Ház és Gondozási Központ igazgatója is mindvégig jelen volt az egészségnapon.

- Mind a négy nyugdíjas otthonban elvégeztük az egészségügyi szűrést - nyilatkozta hírportálunknak Hörcsök Imre. - A szűrésen nem csak az otthon lakói, valamint az ott dolgozók jelentek meg, hanem a környező lakosság is. Azoknál a Sion-házi lakóknál, akik nem tudtak lejönni, a szobájukban, helyben végezték el a vizsgálatokat.

Idén, mint minden évben a bőrgyógyászati szűrésnek is nagy népszerűsége volt a lakók körében. A szűrések minden évben hatékonyak, hiszen több olyan esetet szűrnek ki, akiket tovább küldenek háziorvosukhoz az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány munkatársai.

- Összesen 148 fő szűrését végeztük el - mondta a szűrési program végén Dr. Fáy Tamásné. - A következő vizsgálatok biztosítottuk: vérnyomásmérést, vércukormérés, testtömegmérést, testzsír mérést, koleszterin szint mérést és bőrgyógyászati szűrést. Évről évre találkozunk az otthonok lakóival, akik már nagy örömmel és szeretettel, jó ismerősként fogadnak bennünket. Olyannyira megszerettek minket, hogy nem csak a vizsgálatok miatt jönnek, hanem azért is, hogy megosszák velünk, egészségügyi dolgozókkal a gondolataikat, problémáikat. Örömmel látjuk, hogy a szépkorú, 80-90 éves korosztályú emberek milyen szellemi frissességnek örvendenek. Azt tapasztaljuk, hogy a lelki egészségük megőrzőséhez nagy segítséget kapnak az Sion házak dolgozóitól. A családias légkör, a rendszeres foglalkozás, a folyamatos kommunikáció, a gondoskodás meglátszik az otthonban élőkön. Bármikor szívesen és örömmel jövünk az elkövetkezendő években is egészségnapot tartani a Sion házakban.

Kövessen minket a Facebookon is!