Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. december 15. 22:27 | Szerző/forrás: police.hu

Bács-Kiskun megyében is megújul a rendőrségi gépjárműpark

Bács-Kiskun megyében is megújul a rendőrségi gépjárműpark
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság használatába 2017. december 15-én 90 darab, Skoda, Mercedes, Audi, Volkswagen és Suzuki gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott új szolgálati személygépkocsi került.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül.

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőrgépjárműveinek átlagos életkora 5 és fél évről 3 évre csökkent.

A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200.000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, valamint minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek. Továbbá számos vezetést támogató rendszerrel, és légkondicionálóval is el vannak látva. A rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

A gépkocsikra LED-technológiájú, szöveges feliratok - például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk - megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek.

A korszerű szolgálati gépjárművek hatékonyan támogatják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátását.

Kövessen minket a Facebookon is!