Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. december 15. 22:34 | Szerző/forrás: keol.hu

Az év utolsó Városházi sajtóreggelije

Az év utolsó Városházi sajtóreggelije
December 15-én, pénteken az év utolsó sajtóreggelijén fogadta a kecskeméti Városházán az újságírókat Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere.

- A pályázati aktivitásunk rendkívüli volt idén - vezette fel első témaként a tegnapi Közgyűlés jövő évi költségvetési vitájának egyik elemét a kötetlen sajtóeseményen a polgármester asszony. - Ezért is van az, hogy idén a város pénzmaradványa 18 milliárd forint, míg tavaly „csupán" 5 milliárd volt. A pályázati pénzek egy része ugyanis már megérkezett, és felhasználásra vár...

Szóba került a sajtóreggelin a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet korszerűsítése is. A beruházás három kecskeméti ingatlant érint: a Zeneakadémia vagyonkezelésében lévő Katona József téri műemlék kolostorépületet, a Kodály Intézet és a Kada Elek szakközépiskola által közösen használt, az 1980-as években átadott épület bővítését, valamint a szomszédos Kada Elek középiskola épületét. Ezzel párhuzamosan pedig a Rudolf laktanyába, egy megújult, modern épületbe költözik majd át a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma.

Elhangzott az is, hogy várhatóan rendeződik a Technika Háza sorsa is, valamint mai hír, hogy 2018. január 1-től a DAKK megkapja az új busz telephelyet, és oda költöztetik a Csányi utcából a busz-járműpark egy részét is.

Kövessen minket a Facebookon is!