Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. december 24. 16:47

Idén is kilenc napon át oszt ebédet Kecskemét főterén a Wojtyla Ház

Képgaléria
Idén is kilenc napon át oszt ebédet Kecskemét főterén a Wojtyla Ház
Immáron tizenegyedik alkalommal rendez nagyszabású karácsonyi ételosztást rászorulók részére Kecskemét város főterén, a Barátok temploma előtt ilyenkor felállított sátorban a Wojtyla Barátság Központ. Az ebédosztás hagyományosan december 24-től január 1-ig bezárólag minden alkalommal 12 órakor kezdődik. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

A kezdőnapon ezúttal is tiszteletét tette a rendezvényen Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, valamint részt vett az eseményen dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét érseke, dr. Finta József, a Nagytemplom plébánosa és Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, a Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumi tagja, továbbá Lipóthné Komjáti Andrea, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének igazgatója, számos önkéntes társaságában.

December 24-én a Szent Miklós templom hívőközösségéből verbuválódott Barátok együttes támogatta az ebédosztást. A zenekar tagjai nem csupán testi táplálékról gondoskodtak, léleksimogató minikoncertet is előadtak keresztény énekekből a sátorban összesereglett több száz hátrányos helyzetű embernek.

A főszervező Wojtyla Barátság Központ mellett a helyi Vöröskereszt is beszállt a jeles kezdeményezésbe nagymennyiségű szaloncukor, narancs, sütemény és üdítőital kiosztásával.

A Wojtyla Ház nevében Molnár Zoltán köszöntötte a jelenlévőket.

Lezsák Sándor egyik közelmúltbeli, ide kötődő élményét osztotta meg az asztaloknál ülőkkel. Nemrégiben levelet kapott egy asszonytól – mesélte –, aki múlt évben még itt állt sorba ételért, de a levélben az írta, idén már nem kell jönnie, mert súlyosan beteg férje időközben járóképessé vált, ezért nem szükséges őt tovább gondoznia, ennélfogva munkát tud vállalni egy ábécében.

– Próbálják meg mozgósítani önmagukban azt a tudást, képességet, tehetséget, ami ott szunnyad bennük, mert nincs tehetségtelen, tudás nélküli ember – fogalmazott bíztatóan Lezsák Sándor a szociális ebédre várakozókhoz szólva.

Ételosztás előtt a Vöröskereszt részéről Lipóthné Komjáti Andrea is köszöntötte az elesetteket, majd Balázs érsek mondott imádságot.

Első nap mintegy kétszázötven nélkülöző felnőtt és gyermek élt a népkonyhai szolgáltatás lehetőségével, ami a szervezőknek, nemes lelkű felajánlóknak és önkéntes segítőknek köszönhetően valósulhatott meg. Összefogásukkal gulyásleves, kenyér, kalács, sütemény, szaloncukor, valamint narancs kerülhetett a szegények böjtös asztalára.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház