Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. december 26. 14:51

A Szenteste Alapítvány és Király József adományozott ebédet a Wojtyla Ház főtéri sátrában

Képgaléria
A Szenteste Alapítvány és Király József adományozott ebédet a Wojtyla Ház főtéri sátrában
A Wojtyla Barátság Központ főtéri ebédosztásának harmadik napján a kecskeméti Szenteste Alapítvány, valamint Király József önkormányzati képviselő látta vendégül a város szegényeit. Közülük mintegy háromszázan – tartós betegségben szenvedők, kisnyugdíjasok, nagycsaládosok, hajléktalanok – fordultak meg karácsony másnapján a Wojtyla Ház sátrában. Lelki táplálékról ezúttal Varga Nándor, a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkésze gondoskodott. (Fotók: Mátyus István)

Király József e szavakkal lépett a mikrofonhoz: – Ha valaki szegénynek érzi magát, higgyétek el, mindig vannak szegényebbek. Karoljuk fel egymást egy-egy jó szóval; ezzel sokszor sokkal többre megyünk, mint tárgyi adományokkal.

Varga Nándor Pál apostol korinthusiakhoz írott második levelének 8. fejezetéből a 9. verset idézte: „Mert ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztus kegyelmét: hogy gazdag létére szegénnyé lett értetek, hogy ti az ő szegénysége által meggazdagodjatok.”

Hozzáfűzte: Ha szűkebb-tágabb környezetünkben szemlélődünk, hatalmas különbségeket látunk szegények és gazdagok között. Aki magát szegénynek tartja, amennyiben nyitott szemmel jár a világban, könnyen rájöhet, hogy mennyi gazdagsága van. Akik pedig gazdagok, gyakorta irigykednek jómódúbb embertársaikra, miközben szeretnének még vagyonosabbá válni, lélekben ily módon megnyomorítva hétköznapjaikat. Krisztus szegénnyé lett érettünk, a mi gazdagságunk pedig pont ebből adódik, mert Isten szétosztja közöttünk szeretetét. Az étel mellett Isten szeretete is az asztalra kerül, ami nem csak erre a szeretetebédre elég, hanem velünk van minden nap földi életünkben, sőt velünk lesz az öröklétben is. Isten előtt mindannyian szegények vagyunk – ahogy Luther fogalmazott: koldusok –, rászorulunk az ő üdvösséget hozó kegyelmére, szeretetére, és ebből áll a mi gazdagságunk is, mely mindannyiunk életének ajándéka lehet, együtt az ő mennyei országának reménységével.

A két támogatónak köszönhetően tarhonyás húst szolgáltak fel savanyú uborkával, kenyérrel, süteménnyel, bejglivel és szaloncukorral, valamint forró teával.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház