Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2017. december 30. 13:04

Rehák Róbert és családja negyedszer adományozott ételt Kecskemét főterén

Képgaléria
Rehák Róbert és családja negyedszer adományozott ételt Kecskemét főterén
Karácsonyt követően, Szilveszter napjához közeledve egyre több rászoruló áll sorba déltájban ingyen ebédre várva a Wojtyla Ház főtéri sátra előtt. A Városháza és a Barátok temploma közötti területen gyülekező embertömegek – számuk ezúttal bizonyosan több volt mint háromszáz – szombaton is a Kecskemétről elszármazott, s jelenleg Budapesten élő vállalkozó, Rehák Róbert és családja vendégszeretetét élvezhették. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

Nagylelkű pártfogásukból adódóan sárgaborsó főzeléket és sertéspörköltet, továbbá félegyházi kenyeret, valamint gyógyteát szolgálhattak fel a Wojtyla népkonyha önkéntesei. A tiszakécskei Fejedelmi Pékség tulajdonosai pedig nagymennyiségű mákoskifli adománnyal fejezték ki jóakaratukat, szolidaritásukat Kecskemét szegényei iránt. Vendégként Juhász Sándornét, az Izsáki Házitészta Kft. tulajdonosát köszöntötte Farkas Pál szervező munkatárs. Végezetül – lélektől lélekig – Bajkó Zoltán izsáki plébános atya osztotta meg Isten jelenlévőkhöz szóló üzenetét, majd a déli harangszó és közös imádság után szokás szerint kezdetét vette az ételosztás.

– Minden évben ellátogatok ide közétek, és azt tapasztalom, egyre többen vagyunk. Tartsatok össze, vigyázzatok egymásra! Amíg az Izsáki Házitészta Kft. működőképes, addig bizonyosan fogok rátok gondolni, hosszú távon is segíteni benneteket – hangzottak Juhász Sándorné szavai a sátorban tartózkodókhoz, majd Bajkó atya lépett a mikrofonhoz:

„…Úgy érezzük, mindaz, amit teszünk, egy csepp a tengerben. De a tenger is kisebb lenne e csepp nélkül. A mai világ sokszor olyan, mint a „Maradj talpon!” vetélkedő; ha valami miatt nem felelünk meg, irány a süllyesztő. Mi azonban nem ilyen világot akarunk, hanem a szeretet kötelékét. Ha valaki alatt megnyílik a föld, akkor is talpon tudjon maradni segítő kezek által. Hiszem és vallom, hogy életünk végén nem az alapján ítéltetünk meg, hány oklevelet szereztünk, mennyi pénzt kerestünk, mennyi nagy tettet vittünk véghez, hanem az alapján, hogy mit tettünk meg a másik emberért. Jézus azt mondta: éhes voltam és enni adtatok, ruhátlan voltam és felruháztatok, beteg voltam és meglátogattatok. Ez az igazi szeretet, kedves barátaim! …Adjunk egymásnak szeretetet, türelmet, megbecsülést! A világ összes anyaga közül a szeretetnek van legerősebb kötőképessége, a legnagyobb teherbírást a szeretet képes elviselni. A sötétség, a rossz, az nem valami, hanem a fény hiánya. Ha fényt gyújtunk a másik emberben, egy parányi lángocskát, akkor oszlik a sötétség… Minden emberben jelen van az isteni szeretet. Az Úr nem teremtett selejtet; mi nem akciós termékek vagyunk, mi többet érünk a világ minden kincsénél, mert Isten gyermekei vagyunk… A krisztusi szeretet ott kezdődik, ha egymásra nyitjuk az ajtót, megkérdezve: mi történt veled? …Kívánom önöknek, hogy a remény legyen életük üzemanyaga, szívük mozgatója pedig a szeretet, a megbocsátás, mert ezért érdemes élni! Dicsértessék a Jézus Krisztus!”

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház