Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. január 8. 22:33 | Szerző/forrás: keol.hu

Megtalálták a rendőrök a szombat esti kecskeméti ámokfutót

Megtalálták a rendőrök a szombat esti kecskeméti ámokfutót
Megtalálták és őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki egy piros színű Hyundai Getz személyautóval ámokfutást rendezett szombaton este Kecskeméten. Az esetnek többen is szemtanúi voltak a városban, majd az általuk tett facebook bejegyzéseket több százan kommentelték. A keol.hu-t Kecskemét rendőrkapitánya, Kerti István alezredes első kézből tájékoztatta hétfőn délben a szombat esti, majd az azt követő eseményekről.

- A szemtanúk rendőri autósüldözésről beszélnek...

- Azt le kell szögeznünk, hogy városon belüli, és városon kívüli rendőri üldözés szakmai szempontból nincsen. A rendőr nem veszélyeztetheti sem városban, sem városon kívül a közlekedést. Sem a járműveket, sem a gyalogosokat.

- Ezzel szemben...

Ezzel szemben az történt, hogy több rendőrautó is követte, ment a Hyundai után. Nem mentek mellé, nem előzték meg, nem próbálták meg leszorítani. A személyautó vezetője ugyanakkor egyre inkább növelte a tempót, átment kereszteződéseken a piros jelzés ellenére, és behajtott egyirányú utcákba a forgalommal szemben. Emiatt a követése egy idő után már nem volt biztonságos, attól lehetett tartani, hogy baleset következik be. Így a rendőrök felhagytak a követésével.

- Miért kellett egyáltalán követni?

- A kollégák korábbról, rendőri intézkedésekből ismerték a járművezetőt. Az elmúlt hónapokban többször is intézkedtek vele szemben, miután többször is járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett járművet. Emiatt korábban az elzárására is sor került.

- Felhagyták a rendőrök a követést, viszont másnap, azaz vasárnap megtalálták Kecskeméten lezárva az autót.

- Így van. Az autón a bűnügyi technikusok a szükséges nyomrögzítéseket elvégezték. Azért, hogy utólagosan bizonyítani lehessen, hogy ki vezette korábban a járművet. Vasárnap este pedig egy járőr a feltételezett járművezetőt, egy 40 éves kecskeméti lakost is megtalálta, majd őrizetbe vette Kecskemét egyik közterületén. Jelenleg az eljárást a járművezetéstől eltiltás hatálya alatti járművezetés, egyedi azonosító jel meghamisítása (nem a Hyundaira kiadott rendszám volt ugyanis az autón), és több közlekedési szabálysértés miatt folytatjuk vele szemben. Napokon belül gyorsított eljárásban állítjuk majd bíróság elé.

Kövessen minket a Facebookon is!