Wojtyla Ház – Ízek a Sugovicából
– Mai ebédünk felajánlója rendkívül jeles személyiség és igencsak nevezetes helyről, Szeremle községből származik. Az urat Pápics Jánosnak hívják; neki köszönhetjük, hogy sorsközösségünk ma sem marad éhen. János üzemelteti az Izsáki úti Sugovica Halászcsárdát. Ő hozta el a bajai ízeket Kecskemét városába. Édesanyja mélyen vallásos, tehát volt kitől örökölnie a jótékonyság erényét. Három iker kislány boldog édesapja. Nem először támogatja étkezésünket, és – őt ismerve – jó esély mutatkozik arra, hogy máskor is vendégül lásson bennünket – mutatta be pénteki támogatójuk személyét Farkas Pál, a Wojtyla Barátság Központ szervező munkatársa az ételosztás „beharangozójában”. A kiváló vendéglős ma százhúsz adag gulyáslevessel ajándékozta meg a népkonyha gondozottait, akik vastapssal jutalmazták Pápics János léleksimogató gesztusát. Az íncsiklandozó menüt – kenyér és sütemény kíséretében – Lőrik Katalin és Csordás Csaba, a Sugovica Halászcsárda dolgozói juttatták el a szegények böjtös asztalára. (Fotók: Mátyus István)