Koch Borház: rivaldafényben a Béla Borászat
– Jellemzően fehér és rozé szőlőnedűket készítünk. 70 hektárból áll az összes termőterületünk, amiben megtalálható az Ezerjó, Kövidinka, Generosa, Sárfehér, Rajnai rizling, Tramini, Nektár, Cserszegi Fűszeres, valamint a Pannon Frankos, Zweigelt, Kékfrankos, Cabernet Franc, Pinot Noir, vörös borszőlőfajták – jelentette ki a szakember.
– A szőlőművelésben a hagyományos kordon és egyes függöny mellett visszatértünk a fejműveléshez, mivel elődeink is ezt alkalmazták – jó eredménnyel. További előnye még a jobb beérettség, és hogy csak kézzel lehet szüretelni – mondta a borbarátoknak Béla Zoltán, aki végül hozzátette:
– A szőlőnövény szemet gyönyörködtető látvány. Biztonságos termelés mellett helyben maradásra ösztönöz, megélhetést, boldogulást nyújt, az egyik legjobb kultúrnövény a vidék megtartására.