Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. január 25. 20:43

Koch Borház: rivaldafényben a Béla Borászat

Képgaléria
Koch Borház: rivaldafényben a Béla Borászat
Béla Zoltán borász-vállalkozó mutatta be Imrehegy meghatározó családi pincészetének termékeit csütörtökön a Koch Borászat kecskeméti szaküzletében megtartott borkóstoló keretében. (Fotók: Mátyus István)

– Jellemzően fehér és rozé szőlőnedűket készítünk. 70 hektárból áll az összes termőterületünk, amiben megtalálható az Ezerjó, Kövidinka, Generosa, Sárfehér, Rajnai rizling, Tramini, Nektár, Cserszegi Fűszeres, valamint a Pannon Frankos, Zweigelt, Kékfrankos, Cabernet Franc, Pinot Noir, vörös borszőlőfajták – jelentette ki a szakember.

– A szőlőművelésben a hagyományos kordon és egyes függöny mellett visszatértünk a fejműveléshez, mivel elődeink is ezt alkalmazták – jó eredménnyel. További előnye még a jobb beérettség, és hogy csak kézzel lehet szüretelni – mondta a borbarátoknak Béla Zoltán, aki végül hozzátette:

– A szőlőnövény szemet gyönyörködtető látvány. Biztonságos termelés mellett helyben maradásra ösztönöz, megélhetést, boldogulást nyújt, az egyik legjobb kultúrnövény a vidék megtartására.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház