Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. február 5. 19:44 | Szerző/forrás: baon.hu

Meseország a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban

Meseország a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban
Kecskeméten a Katona József Könyvtár immár 26. alkalommal rendezte meg szombat délelőtt a mesemondó gyerekek városi találkozóját. (Kép és szöveg: baon.hu / Fotó: Bús Csaba)

Meseország Királya (dr. Kriston Vízi József) és Királynője (Ramháb Mária) ebből az alkalomból újra udvarába hívta a Bölcsek Bölcsét (dr. Kríza Ildikó néprajzkutató), hogy tanácsaival legyen segítségükre a kacsalábon forgó kastély címeinek és rangjainak odaítélésében. A kacsalábon forgó kastélyban a mesemondók népes meseszerető közönség előtt mutatkoztak be.

A mesék meghallgatása után az uralkodó pár a következő címeket osztotta ki. Az Alsóházi Mesemondóknál a hercegnek Kállai Mihályt, a hercegnőnek Nagy Ajsa Dórát választották meg. A nádor címét Boldog Csenge érdemelte ki. Az országbírónak Szabó Rubinát választották meg. A kancellár Nagy Flóra, a kincstárnok Csóka Fanni, a lovag Kanizsai Attila és Makkos Boldizsár lett. A három udvarhölgy: Miháczi Laura, Vaslóczki Regina és Vincze Valéria. A Felsőházi Mesemondóknál hercegnői címmel Simon Zsófia büszkélkedhetett. A nádori címet Török Veronika, az apród címet Kovács Mihály, az országbíró címet pedig megosztva Dorogi Kornélia és Majoros Cintia kapta. Két udvarhölgyet köszönhettek: Csuvár Anna és Rück Renáta személyében.

Meseország Bölcse, Királya és Királynője egyhangúlag magas színvonalúnak értékelte a gyerekek meseválasztását, mesemondását.

Kövessen minket a Facebookon is!