Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. február 9. 21:43 | Szerző/forrás: keol.hu

Elképesztő, megdöbbentő videó a Piaristák-téri gyalogátkelőhelyről – Orosz rulett az átjutás!

Elképesztő, megdöbbentő videó a Piaristák-téri gyalogátkelőhelyről – Orosz rulett az átjutás!
Nyílt levelet írt Hörcsök Imre önkormányzati képviselőnek a halálos kimenetelű baleset után a facebookon a közelben lakó Bátayné Dr. Mácsai Anikó. Ebben egyebek között arról is írt, hogy naponta többször kelnek át rettegve ezen a zebrán. Mielőtt cikkünkben elolvasnák Bátayné Dr. Mácsai Anikó levelét és Hörcsök Imre válaszát, feltétlen nézzék meg azt a videót, ami Mácsai Anikó szavait egy az egyben igazolja. Szerencsés embernek mondhatja magát, aki a Piaristák téri gyalogátkelőhelyen élve jut át...

A videóból két dolgot feltétlenül lehet látni. Az egyik, hogy fényárban úszik a gyalogátkelőhely és a környéke. A másik - és ez még talán fontosabb - tudomást sem vesznek a gyalogosról a járművezetők. Köztük egy autóbuszvezető is.

"Nyílt levél Hörcsök Imre úrnak, Kecskemét belváros képviselőjének: Tisztelt Képviselő Úr! Valamennyi kecskeméti lakost, de a Gyenes tér közelében lakókat különösen megrendítette a szerdai halálos baleset, amely a zebrán, vagy annak közelében történt. Mélyen osztozunk a 23 éves áldozat családjának gyászában. Gyerekeink, unokáink, de magunk is naponta többször kelünk át ezen a zebrán, sőt a még veszélyesebb Jókai utca és rendelő intézet közöttin, rettegve attól, hogy élve átér-e a gyalogos: mert ez vagy sikerül, vagy nem. Vagy megállnak az autók, és a buszok, vagy nem. Szerdán sajnos nem sikerült átérnie szegény áldozatnak.

Bár nem kaptam rá felhatalmazást, de nyomatékosan kérem Önt, szíveskedjen kiharcolni, hogy mindkét helyre haladéktalanul kerüljön közlekedési lámpa. Valamennyi közelben lakó, de a Kecskeméten közlekedő gyalogosok érdekében is: Bátayné Dr. Mácsai Anikó"

Megkerestük Hörcsök Imrét, aki a következőket válaszolta Mácsai Anikónak:

"Ahogyan az a sajtóban is megjelent, hetekkel korábban volt egy bizottsági ülés, ahol a különböző szervezetekkel együttműködve átbeszéltük a lehetőségeket, és most folyik a munka annak érdekében, hogy a közlekedést biztonságosabbá tudjuk tenni. Vannak olyan megoldások, amelyek akár néhány héten belül megvalósulhatnak, más módszerek műszakilag időigényesebbek. 

Ugyanakkor azt is látni kell, hogy egy általános szemléletváltásra is szükség van: úgy a gépkocsivezetők, mind a gyalogosok részéről.

 

Megdöbbentő és elkeserítő például az a videó, amely most a youtube-on látható arról, hogy egy átlagos napon miként zajlik a forgalom a Piaristák terénél lévő zebra környékén. Sajnos, a KRESZ szabályainak ismerete és betartása hiányában a legmodernebb forgalomtechnikai eszközökkel sem lehet elhárítani a veszélyt."

Kövessen minket a Facebookon is!