Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. február 9. 22:16

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2018. február 11.

1. A hét ünnepei a következők:

- Ma, vasárnap Szűz Mária lourdesi jelenéseinek emléknapja, a Betegek Világnapja van.

 - Szerdán Hamvazószerda, a Nagyböjti időszak kezdete lesz.

2. (Csak a reggeli miséken hirdetni!!) Ma, február 11-én vasárnap van a Betegek Világnapja. Ehhez kapcsolódóan a Betegek Szentségének közös, ünnepélyes kiszolgáltatására kerül sor a Nagytemplomban a de. fél 11-es szentmise keretében. Gyónási lehetőség lesz a szentmise előtt és alatt.

3. (Csak a reggeli miséken hirdetni!!) Irgalom Forrása közbenjáró szolgálat lesz ma, 2018. február 11-én délután fél 4-től itt a Nagytemplomban. A tanítás témája: Áldást hozó tized. A tanítás után közbenjárás lesz testi- és lelki gyógyulásért az Oltáriszentség előtt.

4. (Csak a reggeli miséken hirdetni!!) Szintén ma, február 11-én délután 15 órakor imaóra lesz a Barátok templomában Szent Filoména tiszteletére.

5. A Házasság hete idén február 10-től 18-éig tart Kecskeméten, és számos értékes program lesz, amelyekre nem csak házasokat várunk! A Parázs Pasztorális Központ ismét szervez flashmobot, vacsoraestet és Szerelmi kalandtúrát, amely idén március 24-ig tart. Bővebb információ és jelentkezés a programokra a Parázs Központ honlapján!

6. A Házasság Hetében ökumenikus családi alkalomra várnak minden korosztályt február 16-án, pénteken 18 órától az evangélikus templomba. Tanúságtevők: Dabóczi Kálmán, a BKK (Budapesti Közlekedési Központ) vezetője, valamint Weiner Zoltán református teológus és feleségeik. Részletek a kitett plakátokon olvashatók.

 7. Imanapot szervez a kecskeméti Imádság Háza. Hívják mindazokat, akikben vágy van arra, hogy a Szentlélek cselekedjék az életükben. Az imanap február 17-én, szombaton 9 órakor kezdődik az Érseki Helynökség nagytermében. 

8. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik ebben az évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni lehetőleg az év első két hónapjában a lakhelyileg illetékes plébánián, hogy a jegyesoktatásról és egyéb tennivalókról idejében tudjuk tájékoztatni őket!

9. Február 14-én lesz hamvazószerda, a Nagyböjt szent időszakának kezdete. Előtte kedden, az esti szentmise végén húzzuk fel a nagyböjti leplet. Hamvazószerdán és az azt követő vasárnap minden szentmisén hamvazás lesz. Hamvazószerda szigorú böjti nap: akik elmúltak 14 évesek, nem ehetnek húst, a 18 és 60 év közöttiek háromszor étkezhetnek, és egyszer lakhatnak jól. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. Nagyböjtben péntekenként 17 órától keresztutat végzünk. Hamvazószerdával kezdődik a kötelező húsvéti szentgyónás és szentáldozás ideje, amely Szentháromság vasárnapjáig tart.

10. Szeretettel felhívjuk a munkaviszonyban álló hívek figyelmét a személyi jövedelemadó felajánlható kétszer 1 %-ára. Az egyik százalékra ajánljuk a Magyar Katolikus Egyházat,  melynek technikai száma 0011. A másik százalékra pedig a Hitoktatásra Alapítványt, melynek adószámát megtalálják a középső kis asztalkán vagy a kitett plakáton. Hálásan köszönünk minden felajánlást, támogatást.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház