Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. február 21. 12:01

Wojtyla Ház – Csülkös babgulyás és töltött kalács a keceli Pintér családtól

Képgaléria
Wojtyla Ház – Csülkös babgulyás és töltött kalács a keceli Pintér családtól
A Wojtyla Barátság Központ eddigi tizenhárom éves fennállása óta a népkonyha számára felajánlott festmények és egyéb műtárgyak méltó elhelyezése, bemutatása, közkinccsé tétele céljából rövidesen gyűjteményi központot hoznak létre a szociális intézményben – jelentette be Farkas P. József alapító-igazgató a létesítményben tartott szerdai sajtótájékoztatón, melyen Pintér Csaba keceli vállalkozó két családtagja is megjelent. Ilonka néni, néhai Pintér József, a Pintér Művek alapító-tulajdonosának özvegye és menye, Pintérné Farkas Csilla családjuk nevében ma szeretetebéddel – sonkás-csülkös babgulyással és „extra mennyiségű töltelékkel ellátott” meggyes-kakaós kaláccsal – kedveskedett a népkonyha szegényeinek – őket köszöntötték az étkezdében. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

– Mélyen meghat, ahogyan férjem emlékét ápolják itt e házban. Tudniuk kell, hatalmas szeretet él a Pintér család szívében önök iránt. Örülök, hogy fiam, menyem és unokáim is a népkonyha ügye mellé álltak, és folytatják azt a hagyományt, amit mi a férjemmel közösen annak idején elkezdtünk – szólt Pintér Józsefné a nehézsorsú emberekhez.

Pintérné Farkas Csilla hangsúlyozta, „a papa” szellemi örökségét gyermekei – unokái – is viszik tovább. „A Wojtyla Házon pedig Isten áldása van, ennek hiányában nem is működhetne az intézmény.”

A rendkívül ízletes ételt Badacsonyi Tamás mesterszakács készítette – munkáját ingyenesen végezve.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház