Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. március 7. 17:52 | Szerző/forrás: keol.hu

Méz-akció a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon

Méz-akció a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon
Csütörtökönként 13 órától 17 óráig várja a vásárlókat a Kecskeméti Tanyai Termék Piac a Városháza előtt. Ezúttal a hársmézből kapnak 10 százalékos kedvezményt a vásárlók, az 5000 forint felett mézet vásárlókat pedig ajándékkal lepi meg az Abonyi Manufaktúra.

Március 8-án az Abonyi Manufaktúra mézeiből vásárolhatnak kedvezményesen a vevők. A helvéciai telephelyű méhészettel 25 évvel ezelőtt a napi munka mellett ismerkedett meg Abonyi Jakab. Az idő múlásával bővült a méhállomány és már ez biztosítja a család megélhetését. A méhek állandó telephelye a Helvécia dűlőn található, bár kora tavasztól késő őszig vándorolnak a méhekkel az éppen nektárt és virágport adó virághoz. A vándorlások alkalmával a mézválaszték is szélesedett. Mézeik fellelhetőek a helyi élelmiszer üzletekben, kávézókban és éttermekben is. Mézeik között megtalálható a repce, az akácméz, a selyemfű, a hársméz, az erdei méz, valamint a vegyes virágméz. Március 8-án a hársmézből 10 százalékos kedvezményt kapnak a vásárlók, az 5000 forint feletti vásárlásnál pedig ajándékkal lepi meg a vevőket Abonyi Szilvia.

Az idén már negyedik éve, hogy az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével létrehozott piacon Kecskemét és térsége 15 kistermelője kínálja termékeit. Az árusok Kecskemét, Lajosmizse, Kunbaracs, Helvécia, Tiszaalpár és Ladánybene kistermelői, akiknél savanyúságot, mézet, pékárut, homoktövis- és tejtermékeket, olajat, száraztésztát, tojást, gyógynövényeket, lekvárokat, befőtteket, füstölt húsárut lehet vásárolni.

Kövessen minket a Facebookon is!