Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. március 12. 22:48 | Szerző/forrás: keol.hu

Kerítésbontók - Országjáró plakátkiállítás nyílt a kecskeméti Vasútparkban

Kerítésbontók - Országjáró plakátkiállítás nyílt a kecskeméti Vasútparkban
Kerítésbontók címmel 11 darabból álló országjáró plakátkiállítás nyílt 2018. március 12-én, hétfőn a kecskeméti Vasútparkban. A Fidelitas, azaz a Fidesz ifjúsági szervezete által kezdeményezett kiállítást elviszik majd minden megyébe.

A kétnaposra tervezett kecskeméti kiállítás megnyitóján, a felállított plakátok között tartott sajtótájékoztatót Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, a Fidelitas alelnöke, Farkas Dániel, a Fidelitas Bács-Kiskun megyei elnöke és Lázár Péter, a Fidelitas Bács-Kiskun megyei alelnöke, valamint jelen volt a Fidelitas néhány aktivistája.

Nemcsik Mátyás elmondta, azért van szükség a plakátokra, hogy megmutassák, a baloldali politikusok miként vélekedtek a határzárról évekkel korábban és az utóbbi időszakban. Az elmúlt évek migrációs válsága nem szűnt meg, sőt az előrejelzések szerint a jövőben több millió, akár több tíz millió migráns jöhet Európába a Közel-Keletről és Afrikából - közölte. Felháborítónak nevezte, hogy a fentiek tudatában is néhány ellenzéki politikus megkérdőjelezi a határzárat. A hatalom megszerzéséért bármire képesek, még arra is, hogy a fiatalok jövőjét veszélyeztessék a kerítés lebontásával - jelentette ki.

A kecskeméti sajtótájékoztatón arra az újságírói kérdésre, hogy nem tartanak-e a plakátrongálástól - Nyíregyházán például a Jobbikosok a Fidelitas sajtótájékoztatóján festették le az egyik plakátot - azt a választ adták, hogy bíznak a kecskemétiek józan ítélőképességében. Hozzátették, hogy mindemellett térfigyelő kamerák vannak a közelben, amelyek rögzítenék az esetleges plakátrongálást.

Kövessen minket a Facebookon is!