Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. március 13. 22:01 | Szerző/forrás: keol.hu

Kezdődik a Hírös Szabadegyetem - Előadássorozat a Pedagógusképző Karon

Kezdődik a Hírös Szabadegyetem - Előadássorozat a Pedagógusképző Karon
A Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kara Kecskemét Megyei Jogú Város támogatásával a 2018. évben „Hírös Szabadegyetem" címmel előadássorozatot hirdet!

A Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kara - Kecskemét város, a helyi média, a közgyűjtemények, valamint az egyetemi karok bevonásával - 2018-ban szabadegyetem előadássorozatot indít a Kecskeméten és a megyeszékhely környékén élő idősebb és fiatalabb generációk számára.

Az előadássorozatról szóló sajtótájékoztatót ma, március 13-án tartották a Városháza Dísztermében. Az eseményen beszélt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Fülöp Tamás a Pedagógusképző Kar dékánja.

Szemereyné Pataki Klaudia kiemelte, hogy a Hírős Szabadegyetem a 3. Kor Egyetemének sikertörténetét - mely a Pécsi Egyetem közreműködésével került megszervezésre - szeretné továbbvinni, valamint elmondta, hogy fontosnak tartja az idősödő lakosság szabadidejének hasznos eltöltését, ezért a város nagy hangsúlyt fektet a korosztály foglalkoztatására. A Szabadegyetem a lakosság generációi közötti tiszteletet és együttműködést is szolgálja továbbvinni. Szemereyné Pataki Klaudia interaktív kommunikációra kérte fel az egyház és a civil szervezetek képviselőit, melyek a „forró témák" Kecskeméten, ami a lakosságot foglalkoztatja, mely témákról hallanának szívesen a rendezvény keretein belül.

Dr. Fülöp Tamás arról beszélt, hogy a Hírős Szabadegyetem a NJE Egyetem társadalmi beágyazódását erősíti és fiatalabb generáció megszólítását is megcélozta. A program átfogó képet ad az Egyetem karairól, a témaválasztásban törekedtek NJE Egyetem összes karának megszólítására, illetve aktuális témák megvilágítására. Az előadások a generációs családfa kutatástól a bűnmegelőzésen át a városfejlesztésig számos témát felölel.

Az előadásokat a Városháza Dísztermében rendezik. Az előadássorozat beiratkozás és regisztráció illetve hallgatóvá fogadással kezdődik. Az előadásokon résztvevő „hallgatók" az utolsó előadás végén oklevelet kapnak, az egyetem sikeres abszolválásáról.

 

2018. I. félévi előadások

 

2018. március 21. 16.00-16.30: Beiratkozás, regisztráció, hallgatóvá fogadás

2018. március 21. 16.30: Generációk találkozása, nemzedékek kommunikációja - családtörténet, családkutatás a gyakorlatban. Előadó: Dr. Fülöp Tamás, főiskolai tanár, dékán NJE Pedagógusképző Kar

2018. április 11. 16.30: A digitális világ biztonságos használata - internet és informatikai biztonság. Előadó: Göcs László, főiskolai tanársegéd, PhD hallgató, NJE GAMF MIK

2018. április 25. 16.30: Mindennapi pénzügyeink - a pénz világa a gyakorlatban. Előadó: NJE GTK

2018. május 9. 16.30: Biztonságos közösségek - a közösség biztonsága - bűnmegelőzés, prevenció, gyermekvédelem. Előadó: még egyeztetés igényel

2018. május 30. 16.30: Modernizáció és városfejlesztés a 21. században - Kecskemét fejlődése. Előadó: Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony

2018. június 13. 16.30: Egészséges környezetben - környezettudatosság, környezetvédelem. Előadó: NJE KVK

Kövessen minket a Facebookon is!