Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. március 19. 17:55 | Szerző/forrás: keol.hu

Csőtörés miatt nincs tanítás a Hunyadi János Általános Iskolában

Csőtörés miatt nincs tanítás a Hunyadi János Általános Iskolában
Vasárnap történt, műszaki jellegű csőtörés miatt hétfőn - és várhatóan kedden is - nincs tanítás a Hunyadi János Általános Iskolában. A javítási munkálatok előre láthatóan több napot vesznek majd igénybe.

A keol.hu-t dr. Lóczi László, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatója és Pölös János, a Hunyadi János Általános Iskola igazgatója tájékoztatták arról, hogy a csőtörés jelentős: az épületben van olyan helyiség, amelyik gyakorlatilag víz alatt áll.

A szülőket kiértesítették arról, hogy ma rendkívüli szünet lesz és nem lesz tanítás. Gyermekeket fogadni a Hunyadi János Általános Iskolában nem tudnak. Azokat a diákokat, akiknek a szülei nem tudják megoldani gyermekük elhelyezését, a szomszédos iskolákban fogják tanári felügyelet mellett elhelyezni.

A javítási munkálatok időtartamát egyelőre nehéz lenne megbecsülni, de az már biztos, hogy kedden is hasonló lesz a helyzet. A szülőket folyamatosan tájékoztatni fogják majd arról, hogy mikorra várható az iskolaépület újbóli megnyitása.

Takács Valentina, Kecskemét MJV Önkormányzata kommunikációs vezetője a következő közleményt adta ki a rendkívüli eseménnyel kapcsolatban:

"A tegnapi nap folyamán egy szelep meghibásodása következtében víz árasztotta el a Hunyadi János Általános Iskolát és a szomszédos Corvina Óvoda Kandó Kálmán Utcai Óvodáját.

Az óvodában jelentős kár keletkezett, a kárfelmérés folyamatban van, majd a város karbantartó gyors-szolgálata azonnal megkezdi a helyreállítást. Az épület egy része továbbra is használható, így szerdától mintegy 40 gyerek változatlanul a Kandó Kálmán Utcai Óvodába járhat. A helyreállítás napjaiban 38 gyereket az Ifjúság úti Óvoda fogad be, az ideiglenes elhelyezésre reményeink szerint mindössze jövő hét elejéig lesz szükség.

Kecskemét önkormányzatát a Kecskeméti Tankerületi Központ arról tájékoztatta, hogy a Hunyadi iskolában a meghibásodás elhárítása, a kárfelmérés, a helyreállítás szintén folyamatban van. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester felajánlotta, hogy az iskolásokat a Szolnoki úton, az önkormányzati tulajdonú TISZK épületben helyezzék el. A Tankerület a felajánlást elfogadta, így szerdától ott zajlik majd az oktatás."

Kövessen minket a Facebookon is!