Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. március 19. 17:57 | Szerző/forrás: keol.hu

A megváltás fényei - Egyházi szimpózium Kecskeméten

A megváltás fényei - Egyházi szimpózium Kecskeméten
A világ legtekintélyesebb egyházak közötti párbeszédéért felelős szervezete - Nemzetközi Keresztény-Zsidó Tanács (International Council of Christians and Jews) - először érkezik hazánkba, hogy éves világkonferenciáját Budapesten és Kecskeméten tartsa meg.

Ennek az alkalomnak nyitányaképpen 2018. március 27-én szimpóziumra kerül sor Kecskeméten, a városházi díszteremben, „A megváltás fényei" címmel, a húsvét és a pészach témakörében.

A Tanács célkitűzése a keresztény-keresztyén-zsidó világ és az ember egymás felé fordítása, és a társadalmi közös felelősségvállalás öntudatos üzenete. Ez a szervezet a világ minden országában képviselteti önmagát. E szervezetnek a világon olyan tekintélyes keresztény és zsidó párbeszédért felelős tagjai vannak, mint Ferenc pápa (a mindenkori regnáló pápa), vagy David Rosen, az Egyesült Államok ortodox főrabbija. Emellett a világ kiemelkedő egyetemeinek a legfelső vezetése is képviselteti magát. A szervezet eddig még nem járt hazánkban, így ez egy történelmi pillanat, amelynek nemzetközi sajtóháttere van. A magyarországi Keresztény-Zsidó Tanács tagjai mind a mai napig a magyarországi egyházak főpapjai.

A márciusi alkalomra felkért előadók:

Kecskemét képviseletében: Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Mák Kornél alpolgármester

Az ICCJ képviseletében: dr. Pavol Bargar alelnök, prof. Abi Pitum, pénzügyi vezető, Anette Adelmann, főtitkár

A MAZSIHISZ képviseletében: Dr. Feldmájer Péter, a Közép-Magyarországi Területi Csoport elnöke, Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke, Dr. Róna Tamás főrabbi,

A helyi egyházak képviselői: Varga Nándor elnöklelkész, Kiss János igazgató-lelkész, dr. Finta József plébános, Feczák László szervezőlelkész.

Kövessen minket a Facebookon is!