Július 20. szombat, Illés
Hírek, események 2018. március 24. 17:05

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

1. Irgalom Forrása közbenjáró szolgálat lesz 2018. március 25-én, Virágvasárnap délután fél 4-től a Kecskeméti Nagytemplomban. A tanítás témája: Mi kell a gyógyuláshoz. A tanítás után közbenjárás testi- és lelki gyógyulásért az Oltáriszentség előtt.

2. Zarándoklatot szervezünk autóbusszal Brenner János boldoggá avatására április 30-a hétfőre és május 1-je keddre. Az indulás hétfőn reggel fél nyolckor lesz az Aranyhomok szállodától. Szállásunk 5-6 ágyas kollégiumi szobákban lesz Szombathelyen. Május 1-jén részt veszünk a boldoggá avatási szertartáson, majd lesz egy közös ebéd, és utána indulunk haza. A megérkezés este hat óra tájékán várható.

Mivel a zarándoklatot egy pályázatból támogatni tudjuk, így a részvételi díj mindössze 4.000 forint fejenként. Ebből és a támogatásból fedezzük az utazást, a szállást és a május 1-jei közös ebédet. Jelentkezni március végéig lehet a plébánián a részvételi díj befizetésével. A helyeket a jelentkezés sorrendjében töltjük fel.

3. Szeretettel felhívjuk a munkaviszonyban álló hívek figyelmét a személyi jövedelemadó felajánlható kétszer 1 %-ára. Az egyik százalékra ajánljuk a Magyar Katolikus Egyházat, melynek technikai száma 0011. A másik százalékra pedig a Hitoktatásra Alapítványt, melynek adószámát megtalálják a középső kis asztalkán vagy a kitett plakáton. Kérjük, az idén különösen figyeljenek az adó 1+1 %-ának felajánlására, ugyanis az egyházak esetében a mostani felajánlásokat veszik figyelembe a következő években is az adózó újabb rendelkezéséig. Az elektronikus bevallás esetében figyelni kell arra, hogy az adóbevallás tervezetének elfogadása önmagában még nem jelenti az 1+1 % nyilatkozat megtételét. Továbbá kérjük, hogy mindazok, akiknek bármely ok miatt  jelenleg nincs fizetendő adójuk, szintén rendelkezzenek az egyház számára az 1 %-ról, mert a támogatások szétosztásakor a nyilatkozatot tevők létszámát és nem befizetett adójukat veszik figyelembe.

Hálásan köszönünk minden felajánlást, támogatást.

4. A Nagyheti és Húsvéti szertartások rendje a Nagytemplomban:

- Március 25-én lesz Virágvasárnap. Fél 11-kor barkaszentelés, körmenet és Passió éneklés lesz templomunkban.

- Március 29-én Nagycsütörtökön reggel 7 órától nyolc óráig gyóntatás lesz a Nagytemplomban. Az Utolsó Vacsora szentmiséje este 18 órakor kezdődik. A szentmise előtt 17 órától szintén gyóntatás lesz. Az esti szentmise után Jeremiás siralmai énekes zsolozsmát tartunk templomunkban, majd pedig virrasztást este 10 óráig.

- Március 30-án Nagypénteken reggel 7 órától nyolc óráig gyóntatás lesz. Nyolc órakor Jeremiás siralmai énekes zsolozsma. Délután 15 órakor Keresztúti Ájtatosságot tartunk a Nagytemplomban. A nagypénteki szertartás este 18 órakor kezdődik, a szertartás előtt 17 órától szintén gyóntatás lesz         

Este fél 9-kor az Arborétumban megtartjuk a szabad téri keresztúti ájtatosság. A Szentháromság temetőben azonban nem lesz keresztút.

- Március 31-én Nagyszombaton reggel hét órától nyolc óráig gyóntatás lesz. Nyolc órakor Jeremiás siralmai énekes zsolozsma. A Szent Sír látogatására napközben végig lehetőség lesz. A Húsvéti Vigília szertartása este 18 órakor kezdődik a Nagytemplomban, végén a feltámadási körmenettel. A szertartás előtt 17 órától gyóntatunk.

- Április 1-jén, húsvétvasárnap és április 2-án húsvéthétfőn vasárnapi miserend szerint lesznek az ünnepi szentmisék: reggel 7 órakor, de. 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor.

A nagyheti és húsvéti szertartások rendje olvasható a hirdetőtáblán.

5. Március 25-én óra átállítás lesz! A nyári időszámításra térünk át, tehát az órákat hajnali 2 óráról 3 órára kell előre állítani!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház